promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kelta horoszkóp: ősi, szent tudás mondja el, hogy milyen ember vagy valójában!
Borítókép:  Robert Lukeman / Unsplash
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csekkold le a kelta fa horoszkópodat, és áss mélyebbre az önismereti útvesztőben.

A kelta fa asztrológia ősi elképzeléseken alapszik. E szerint születésünk ideje kulcsfontosságú személyiségünk és viselkedésünk meghatározásában. A lelkileg hozzáértő kelták, különösen a druidák gondos megfigyelői voltak az emberi lélek finom rezdüléseinek.

A druidák párhuzamot vontak a Hold mozgása, az évszakok váltakozása és a születési dátumok között.

A kelta fa asztrológia rendszerét a földi ciklusok egymásutánja és a fák által birtokolt szent tudás összefüggései alkotják. Ebben a koncepcióban a fák tulajdonságai hasonulnak a különböző emberi természetekhez.

A kelta asztrológia a Hold rendszeren alapszik, így a szokásos 12 jegy helyett 13 jegy sorakozik fel. Ezek a hold tizenhárom fázisát szimbolizálják.

Nyírfa (december 24. – január 20.)

Aki a nyírfa energiáját birtokolja, az igazán ambiciózus személy és nagy tartalékenergiákkal rendelkezik. Motiváló hatással van másokra, zabolázatlan lendületétől pedig a környezete is képes megtáltosodni. A jegy szülöttei mindig többre és jobbra vágynak. A nyírfához hasonlóan mindig magasabbra tör. Jellemzi még a kitartás, szívósság és a magas ingerküszöb, hiszen rendkívül toleráns. Higgadtsága sziklaszilárd, még a legstresszesebb helyzetekben sem képes kizökkenni.

A nyír jelek izgalmas szerelmi életet élhetnek a szőlő és a fűz jelekkel.

Berkenyefa (január 21. – február 17.)

A berkenyefa szülöttei élénk gondolkodású és látnok típusú emberek. Fennkölt eszmék mozgatják őket előre az életben. Kitűnő megérzéseiknek hála jól boldogulnak, ha kihívásokkal találják szemben magukat. A rendkívüli kreativitás is a védjegyük. Gondolataik oly mértékben eredetiek, hogy mások gyakran földönkívülinek nézik őket. Utóbbi miatt azonban hajlamosak az elzárkózásra. Azt gondolják, mások úgysem értenék meg őket. A szívük mélyéből áradó belső szenvedély elsöprő tud lenni. Ez az a tűz, ami fűti őket belülről.

A berkenyefa érzelmei könnyen lángra lobbannak a borostyánfa és a galagonya jegy közelségétől.

Kőris (február 18. – március 17.)

A kőris Holdja fantáziadús, intuitív és természetesen művészi adottságokkal ruházza fel szülötteit. Ők az igazi szabadgondolkodók. Hajlamosak időnként a kedvetlenségre és visszahúzódásra, de ez csak azért van, mivel belső tájképük állandó mozgásban van. A kőris jegyű emberek igazán elbűvölőek tudnak lenni, ezért társaságuk morzsáit, aki tudja, igyekszik felcsipegetni. Mindig képesek a megújulásra, a legnehezebb helyzetekből is emelt fővel távoznak. Szerencsére tisztában vannak értékeikkel, és nem adnak mások szavára.

A kőrisek könnyen elcsábulnak a fűzfa, illetve a nád jegyűek édes, szép szavainak.

Éger (március 18. – április 14.)

Ha éger jeled van a kelta fa asztrológiai rendszerében, akkor egy útkereső vagy, akinek mindig lapul egy-egy kérdés a tarsolyába a világmindenségről. Te aztán mindig és mindent tudni akarsz, nem elégszel meg félválaszokkal. Lebilincselően bájos és barátságos vagy, és ebből fakadóan könnyen kijössz másokkal.

Igazából mindenki szeret veled lógni, annyira jófej vagy.

Hatalmas önbizalmad mágnesként vonzza az embereket, amelyből ők is profitálnak. Ha valaki, akkor te tényleg képes vagy lelket önteni az emberekbe. Mindenesetre a felszíneséget rühelled és nem pazarlod felületes dolgokra az idődet.

Az éger igazán harmonikus kapcsolatban élhet egy galagonya vagy egy tölgy vagy egy nyír jegyű társ oldalán.

Fűzfa (április 15. – május 12.)

A füzek a nagy bölcsességek tudói. Az eszük vág, mint a borotva. Hihetetlenül éleslátásúak és intelligensek. Szeretik halmozni a tudást. Az irdatlan tempót diktáló felfogási képességeik végső soron lehetővé teszik valódi természetük ragyogását, és ez vezeti el őket a sikerhez az életben. Sajnos kicsit sokat adnak a környezetük véleményére. Például egy-egy esetben direkt visszafogják magukat, hogy ne tűnjenek nagyon lobbanékonynak, vagy épp ellenkezőleg: túl engedelmesnek.

A fűzfát a borostyán és a nyírfa is képes letéríteni a racionalitás mezsgyéjéről, ilyenkor nincs mese az érzelem az úr.

Galagonya (május 13. – június 9.)

A galagonya jelek egyáltalán nem olyanok, mint amilyennek elsőre látszanak, akár illuzionistáknak is mondhatnánk őket. Az ő esetükben nem érdemes az első benyomás alapján ítélni.

Látszólag átlagos életet élnek, miközben belülről tüzes szenvedélyek és kimeríthetetlen kreatív lángok fűtik lelküket.

Jól alkalmazkodnak a különböző élethelyzetekhez, nekik nem gond a változás, könnyen felveszik a tempót az élet adta kihívásokkal. Éppen ezért gyakran fordulnak hozzájuk az emberek jótanácsokért. Hisz egy galagonya mindig képes meglátni az alagút végén a fényt. Mindig az összképet nézik, és sosem vesznek el a részletekben. Bónuszként pedig remek humorérzékkel is megáldotta őket az élet.

A galagonyát remekül kiegészíti a berkenyefa és a kőris is. Szerelmük csupa harmónia és megértés.

Tölgy (június 10. – július 7.)

A kelták különleges erő ajándékot tulajdonítanak a tölgy szülötteknek. Védelmező típusú emberek és gyakran bajnokok lesznek azok szemében, akiknek nincs hangjuk. Ő a hátrányos helyzetűek szóvivője. Nagylelkű és segítőkész, szelíd óriás a kelta csillagjegyek között. Könnyű magabiztosságot áraszt magából, mely örökös optimizmussal párosul. A társadalom aktív tagjaiként lubickolnak.

A család mindig kitüntetett szerepet tölt be az életükben. Vonzza őket a múlt misztikuma, és bensőséges tisztelet fűzi őket össze az ősökkel.

A tölgy fejét könnyen elcsavarja a kőris, a nád vagy a borostyán. Ilyenkor nincs visszaút.

Magyal (július 8. – augusztus 4.)

A kelta fa asztrológia jelei között a magyal királyi státuszú. Sikerre van ítélve, egyszerűen remekel a vezetői pozíciókban. Könnyedén megbirkózik a kihívásokkal, és hála a szinte már emberfeletti képességeinek, szemrebbenés nélkül győzi le az elé gördülő akadályokat.

Nem ismeri a kudarcot, képes megduplázni erőforrásait, hogy felülkerekedjen egy-egy problémán.

Sokszor arrogánsnak titulálják, pedig valójában csak nagyon bízik önmagában. Ha az emberek jobban megismerik, rájönnek, hogy a magyal egy igazán nagylelkű és szeretetteljes jegy. Rossz tulajdonsága, hogy könnyen ellustul, ezért oda kell figyelnie magára.

A magyal szíve könnyen megolvad a kőris vagy a bodza bókolásától.

Mogyoró (augusztus 5. – szeptember 1.)

A mogyoró a magyalhaz hasonlóan született őstehetség. Egy nagyon intelligens és okos jegyről van szó, melynek tudásbázisa hatalmas, memóriája pedig csalhatatlan, és sose hagyja cserben. Mindig jól tájékozott és jól értesült, képben van a világgal kapcsolatban. Ezért aztán nehéz zavarba hozni. Néha a rend és az ellenőrzés iránti igénye kényszeres viselkedéshez vezethet. A mogyoró védjegye a becsületesség, a tisztelettudó viselkedés és a szabálykövetés is. Rendkívül precíz és rendszerető.

A szervezetlenséget és a káoszt nem tolerálja. 

A mogyoró hű és odaadó társa lelhet a berkenye vagy a galagonya személyében.

Szőlő (szeptember 2. – szeptember 29.)

A szőlő jelek az őszi napéjegyenlőség idején születnek, ami változóvá és kiszámíthatatlanná teszi személyiségüket. Tele vannak ellentmondásokkal és jellemző rájuk a határozatlanság is. Azért vannak olyan területek az életben, amelyekben egészen biztosak és egy percet sem teketóriáznak. Egy szőlő mindig bájos és elegáns, miközben kifinomult ízlésvilág jellemzi.

E kifinomultság miatt a többiek a csodájára járnak, általában népes rajongótáborral büszkélkedhet. A csillogó szőlőt a művészetek is vonzzák.

A fűzfa és a mogyoró is a tenyerén hordozná és elkényesztetné a szőlő jegyet.

Borostyán (szeptember 30. – október 27.)

A borostyán a hűség mintaképe. Az empátia túlcsordul benne, könnyen megesik a szíve másokon, és mindig segítő szándékkal fordul a bajbajutottakhoz. Neki aztán tényleg aranyból van a szíve. A fogyó Nap idején született, így az élet időnként nehéz lehet számára. Ennek ellenére csendes kitartással és lelki kegyelemmel viseli el a nehezebb időket. A borostyán igazán elbűvölő és meglehetősen karizmatikus személy is. Az élet legtöbb területén megállja a helyét.

A borostyán boldog, csodálatos és kiegyensúlyozott életet élhet a kőris vagy a tölgyfa jegy párjaként.

Nád (október 28. – november 24.)

A kelta fa asztrológia jelei között a nád jelek a nagy titkok őrei. Szeretnek a dolgok mélyére ásni, az igazságig meg sem állnak. Lubickolnak a jó történetekben, nagy lelkesedéssel hegyezik füleiket egy-egy pletyka, botrány vagy legenda hallatán. Szeretik az embereket, mivel azok jelentik számukra a sokféleséget. Nagy csábító hírében állnak és jobb odafigyelni rájuk, mivel kissé hajlanak a manipulálásra is.

Szerencsére nagy az igazságérzetük és becsületesek, így nem követnek el ártalmas cselszövéseket.

A nádat játszi könnyedséggel az ujjai köré csavarja egy kőris vagy egy tölgy jegyű személy.

Bodza (november 25. – december 23.)

A bodza meglehetősen szabadságkedvelő, nem szereti a beszabályozott életet, sokkal inkább lelkesedik a kalandok iránt. Emiatt néha kissé vadnak is tűnhetnek. Szeret izgalmasan élni, mindig keresi az impulzusokat. Gyakran kívülállóként ítélik meg, tévesen, mivel hajlamos arra, hogy extrovertált természete ellenére, olykor kicsit visszahúzódjon a csigaházába.

Igyekszik figyelmes lenni, és tekintettel van másokra. Szereti hasznosnak érezni magát, nem az a lebzselős típus.

A bodza felhőtlen és korlátlan boldogságban úszhat egy magyal vagy egy éger karjai között.

(via WYS)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás