Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az egyetemekre készülők bulizhatnak egyet a gólyatáborokban

Az egyetemekre készülők bulizhatnak egyet a gólyatáborokban

Élet

Az egyetemekre készülők bulizhatnak egyet a gólyatáborokban

Élet

Toronicza Péter 17:17

A legtöbb egyetem nem akarja lefújni a gólyatáborokat a koronavírus miatt, de szigorúbbak lesznek a feltételek.

A kormány bejelentette, hogy a járvány miatt augusztus 15-e után sem lehet 500 fő feletti zenés és táncos rendezvényeket lebonyolítani, így a legtöbb nagyfesztivál elmarad. Itt olyanokról beszélünk, mint például az EFOTT, vagy a Strand, akiknek még a személyzete se jönne ki 500 főből. Ebben az esetben a Campust is sorolhatnánk ide, de a debreceni fesztivál a kiskapukat kihasználva például fog tartani stadionos koncerteket.

Az egyetemre készülők már előre retteghettek, hogy az érettségi után nem csak a felszabadult fesztiválozásból maradnak ki, de még a gólyatáborból is.

Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke azonban a Kossuth rádióban bejelentette, hogy a legtöbb felsőoktatási intézmény készül a gólyatáborra, és a járvány ellenére megtartják azokat.

A táborokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik, vagyis figyelnek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, és csak ötszáz résztvevősnél kisebb táborok jöhetnek szóba. Ugyanakkor több helyen is rövidítették a bulik időtartamát, és a programokon is módosítottak, hogy a fizikai kontaktusok számát csökkentsék.

A koronavírus-tesztet valószínűleg megússzák a gólyatáborosak, de testhőmérséklet mérés lesz.

Borítókép: The Foxy Hen