promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bűbájos videó: varjú segíti át az úttesten a sünit
Borítókép:  DailyMail.com
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A varjakat a világ legintelligensebb madaraként tartják számon. Nem véletlen, intelligenciaszintjük egy hétéves gyermekével van egy szinten. Most egy varjú ismét bizonyította, hogy miért is tartják annyira értelmes állatnak. A szárnyas állat egy sünit kísért át a forgalmas úton.

A ma.hu szúrta ki a CosmosUp videóját, amelyen jól látható, ahogy egy varjú átsegít az úton egy sündisznót. A szárnyas állat látván, hogy a sün megijed az úton haladó járművektől addig-addig noszogatja alkalmi barátját, amíg a félős kis állat át nem ér az út túloldalára. Majd mint, aki jól végezte dolgát, távozik.

A kommentelők között többen megjegyzik, hogy egyáltalán nem szokatlan viselkedés ez egy varjútól. Tudósok már évekkel ezelőtt megállapították, hogy a varjaknak egy hétéves gyermek szintjén van intelligenciájuk.

Nemrégiben azonban egy olyan új-kaledóniai példányt figyeltek meg, amely képes volt eszközt is használni, hogy teljesítse feladványt. Ez egy nyolc lépcsőből álló összetett kihívás volt, amelynek a végén ott várta őt a finom táplálék. (Bővebben a 007-es keresztelt állatról alább olvashatsz.)

Egy újabb kutatásból pedig arra is fény derült, hogy a madarak akár eszközt is képesek készíteni. A varjak tehát képesek szimulálni az agyukban a problémát, több megoldási lehetőséget is lejátszanak, míg rájönnek a megfejtésre, és csak utána állnak neki a munkának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás