Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bűbájos videó: varjú segíti át az úttesten a sünit

Bűbájos videó: varjú segíti át az úttesten a sünit

Élet

Bűbájos videó: varjú segíti át az úttesten a sünit

Élet

HZS 07:07

A varjakat a világ legintelligensebb madaraként tartják számon. Nem véletlen, intelligenciaszintjük egy hétéves gyermekével van egy szinten. Most egy varjú ismét bizonyította, hogy miért is tartják annyira értelmes állatnak. A szárnyas állat egy sünit kísért át a forgalmas úton.

A ma.hu szúrta ki a CosmosUp videóját, amelyen jól látható, ahogy egy varjú átsegít az úton egy sündisznót. A szárnyas állat látván, hogy a sün megijed az úton haladó járművektől addig-addig noszogatja alkalmi barátját, amíg a félős kis állat át nem ér az út túloldalára. Majd mint, aki jól végezte dolgát, távozik.

A kommentelők között többen megjegyzik, hogy egyáltalán nem szokatlan viselkedés ez egy varjútól. Tudósok már évekkel ezelőtt megállapították, hogy a varjaknak egy hétéves gyermek szintjén van intelligenciájuk.

Security Check Required

null

Nemrégiben azonban egy olyan új-kaledóniai példányt figyeltek meg, amely képes volt eszközt is használni, hogy teljesítse feladványt. Ez egy nyolc lépcsőből álló összetett kihívás volt, amelynek a végén ott várta őt a finom táplálék. (Bővebben a 007-es keresztelt állatról alább olvashatsz.)

Egy újabb kutatásból pedig arra is fény derült, hogy a madarak akár eszközt is képesek készíteni. A varjak tehát képesek szimulálni az agyukban a problémát, több megoldási lehetőséget is lejátszanak, míg rájönnek a megfejtésre, és csak utána állnak neki a munkának.

Borítókép: DailyMail.com