promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: újraindítják az országot május 3-ától
Borítókép:  Kossuth Rádió
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új szabályok jönnek: Orbán Viktor szerint fokozatosan, szigorú menetrendet betartva, de ismét be kell indítani az országot.

Elhunyt 11 idős krónikus beteg, és 99-cel, 2383-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A halálozások száma így már 250, azonban 401-en már gyógyultan távozhattak a kórházból.

Az idősotthonokban a legveszélyesebb a helyzet, amiknek az ellenőrzése folyamatosan zajlik. Az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

A koronavirus.gov.hu péntek reggeli adatai szerint 10 ezer 942-en vannak hatósági házi karanténban, mintavételek számában pedig 58 ezer 251-nél tartunk.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1221 ember) és Pest megyében (329) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (240), Győr-Moson-Sopron megye (74), Csongrád megye (60), és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (54). Békés megye áll eddig a legjobban ahol csak 13 személy kapta el hivatalosan a koronavírust.

Orbán Viktor: újraindítható az élet a védekezés második szakaszában

„A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul, ezért a kijárási korlátozások helyett új szabályokat fog megalkotni a kormány, és fokozatosan újraindítható lesz az élet”

- fejtette ki Orbán Viktor kormányfő a pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök szerint már felkészültünk a legrosszabb forgatókönyvre, aki hangsúlyozta:

„Ennek az a feltétele, hogy az újraindítás időszakában is meg tudják védeni a leginkább veszélyeztetett időseket, krónikus betegeket és a nagyvárosokban élőket. Rájuk vonatkozóan speciális szabályokat kell kigondolni, ezek kialakítása gőzerővel zajlik.”

Budapesten és a nagyvárosokban más szabályokat fognak alkalmazni, mert a tömeges megbetegedések ezeken a helyeken fordulnak elő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás