promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Le akarnak csípni az időseknek szánt bevásárlási időből

Le akarnak csípni az időseknek szánt bevásárlási időből

Élet

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen persze még nem akarják eltörölni, de csökkenteni akarják az időtartamot.

A Magyar Nemzet arról értesült, hogy a kormány már gondolkozik azon, hogy miképp alakítsák át a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősávot. A fő ok elsősorban az, hogy a korlátozás gyakorlatilag megfojtja a kiskereskedőket.

Anno mi is beszámoltunk arról, hogyan működik élesben a korlátozott bevásárlási idő. Itt egy kisbolt tulajdonosa arról beszélt a lapunknak, hogy nincs túl sok értelme 9-től 12-ig nyitva lennie, mert hozzá csak azok mennek be, akik rohanásba vannak, és útba esik a bolt.

„Ez egy kisebb bolt, azok jönnek be ide, akik rohannak, és útba esünk nekik, ha valami gyorsan kell. Nem a 65 éven felüliek fognak nagybevásárlást tartani nálunk. Őszintén, ide nem is jár az idősebb korosztály. Szóval nekünk betesz kicsit a korlátozás”

– mesélte a tulajdonos, aki inkább be is zárt 9-től 12-ig, mert egyszerűen nem volt értelme nyitva lennie.

Információk szerint nemzetközi mintára a jövőben két órára korlátozódhat a 65 év felettiek bolti bevásárlási ideje délelőttönként (patika, élelmiszerbolt, gyógyszertár), ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. Például csak 9-11-ig tartana, vagy 10-től 12-ig. 

Sokan tapasztalták azt, hogy a hipermarketek is panganak szombatonként a 9-től 12-ig tartó idősávban, utána pedig annyira beindul a forgalom, hogy teljesen összetorlódnak az emberek. Ésszerű lenne tehát a kormány változtatása, de ez még kidolgozás alatt áll, azonban több, mint valószínű, hogy meg fogják lépni. 

Borítókép:  Philip FONG / AFP

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás