promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Le akarnak csípni az időseknek szánt bevásárlási időből
Borítókép:  Philip FONG / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen persze még nem akarják eltörölni, de csökkenteni akarják az időtartamot.

A Magyar Nemzet arról értesült, hogy a kormány már gondolkozik azon, hogy miképp alakítsák át a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősávot. A fő ok elsősorban az, hogy a korlátozás gyakorlatilag megfojtja a kiskereskedőket.

Anno mi is beszámoltunk arról, hogyan működik élesben a korlátozott bevásárlási idő. Itt egy kisbolt tulajdonosa arról beszélt a lapunknak, hogy nincs túl sok értelme 9-től 12-ig nyitva lennie, mert hozzá csak azok mennek be, akik rohanásba vannak, és útba esik a bolt.

„Ez egy kisebb bolt, azok jönnek be ide, akik rohannak, és útba esünk nekik, ha valami gyorsan kell. Nem a 65 éven felüliek fognak nagybevásárlást tartani nálunk. Őszintén, ide nem is jár az idősebb korosztály. Szóval nekünk betesz kicsit a korlátozás”

– mesélte a tulajdonos, aki inkább be is zárt 9-től 12-ig, mert egyszerűen nem volt értelme nyitva lennie.

Információk szerint nemzetközi mintára a jövőben két órára korlátozódhat a 65 év felettiek bolti bevásárlási ideje délelőttönként (patika, élelmiszerbolt, gyógyszertár), ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. Például csak 9-11-ig tartana, vagy 10-től 12-ig. 

Sokan tapasztalták azt, hogy a hipermarketek is panganak szombatonként a 9-től 12-ig tartó idősávban, utána pedig annyira beindul a forgalom, hogy teljesen összetorlódnak az emberek. Ésszerű lenne tehát a kormány változtatása, de ez még kidolgozás alatt áll, azonban több, mint valószínű, hogy meg fogják lépni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás