promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megható vallomás: ez volt Csukás István utolsó kívánsága a halála előtt
Borítókép:  Csukás István / fidelio.hu
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Süsü, sárkány megálmodója most lett volna 84 éves, és egy kedves barátja elárulta, hogy mire vágyott leginkább az utolsó percekben.

Február 24-én hunyt el 83 esztendős korában Csukás István, akinek a Pom-pom meséi, Süsü, sárkány, Mirr-murr, Nagy Ho-ho-ho-horgász, Keménykalap és krumpliorr, Nyár a szigeten és A legkisebb ugrifüles című alkotásokat is köszönhetjük, amiken rengeteg ember nőtt fel az országban.

Hatalmas űrt hagyott maga után a nemzet művésze, aki 2017-ben veszítette el feleségét, és azóta magányosan élt. A Blikk értesülései szerint a szomszédban lakó hűséges barátai, Kovács Ferenc és Katalin szinte minden egyes nap vele ebédeltek, és az utolsó időszakban is mellette voltak. Katalin most elárulta, hogy mi volt Csukás István utolsó kívánsága:

„Nem tudom feledni az utolsó szavait. A kórházban voltam nála látogatóban, és amikor búcsúztunk, azt mondta: »Még megcsinálja az orvos ezt a kis beavatkozást, és hétfőn már megyek is haza. Sütsz nekem lángost?« Megígértem neki, hogy azzal várom, de a lelkére kötöttem, hogy fogadjon szót a doktoroknak. Most is látom, ahogy visszamosolygott. Így szeretnék emlékezni rá, mint egy ősz gyerekre, aki mindig és mindenhol az örömöt kereste.”

Elmondása szerint még idős korában is folyamatosan új történeteken törte a fejét az elismert mesélő, akinek kevés igazán jó barátja volt, de ők közéjük tartoztak: sűrűn kártyáztak, közösen szilvesztereztek, és ott voltak egymásnak a hétköznapokban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás