Ezt a magyar ételt le kellett venni az étlapról Amerikában
Olvass tovább...
Talán nincs is ennél híresebb magyar étel.
A magyar konyha rendkívüli népszerűségnek örvend világszerte, hiszen egyedi ízekkel operál, aki turista Magyarországra jön, szinte biztos, hogy megkóstolja a leghíresebb magyar ételeket, megmártózik kicsit a magyar gasztroban. Ez amolyan kötelező programnak tűnik, és szinte minden utazással, magyarországi, budapesti nyaralással foglalkozó blog, videó vagy szakember ajánlja, hogy merjük kipróbálni a magyaros ízeket, hiszen eltér sok konyha ízeitől.
Ám van olyan, hogy egy-egy tradicionális magyar étel bizony úgy is nagy karriert csinál külföldön, hogy bizony kicsit átalakítják, máshogy nyúlnak az ételhez, más alapanyagokat használnak vagy éppen csupán a nevében utalnak arra az ételre, amit valójában takar.
Így van ez a gulyással is, amelynek bizony van egy amerikai változata, sokan pedig, akik először hallanak erről a variációról, teljesen ledöbbennek, hogy valakik így készítik azt, amit már évtizedek óta megszoktak máshogy. Nos, az amerikai gulyásról nagyon sok cikk született az elmúlt időszakban, ha rákeresünk, akkor rengeteg magyar oldalon is találkozhatunk vele.
De mégis mi a különbség az amerikai gulyás és a magyar gulyás között?
Olvass tovább...
Ránézésre szinte semmi hasonlóságot nem veszünk észre a két étel között, pedig sok helyen utalnak az amerikai gulyásra úgy, hogy a magyar gulyás egyik változata.
Jelentősen eltér a magyar egytálételtől az amerikai gulyás, hiszen egy rakottas jellegű étel, amelyben darált hús, paradicsomszósz és tészta. Általában pedig a legtöbb recept szarvacska tésztával írja, ez pedig még nagyobb meglepetés lehet idehaza.
Más neve is van, sok helyen úgy emlegetik, mint slumgullion, de persze utána általában odaírják azt is, hogy amerikai gulyás.
Olvass tovább...