promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hidegfront, erre kell készülni - részletes időjárás-előrejelzés

Jön a hidegfront, erre kell készülni - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen időre lehet számítani a mai nap folyamán.

Az elmúlt időszakban az ősz a szebbik orcáját mutatta meg, nagyon szép és napsütéses időben volt részünk az elműlt héten, annak ellenére, hogy hidegfromnt is érintette az országot, amely egy ex-hurrikán hozadéka volt. Nagyon sokszor 20 fokos maximumok voltak, de voltak olyan napok is, amikor bőven 20 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Miközben nagyon ritkán fordultak elő záporok és zivatarok az országban.

Most egy hidegfront súrolja Magyarországot vasárnap délután.

Az Időkép előrejelzése szerint a hidegfront az északi és északnyugati országrészeket súrolja, ahová jelentéktelen csapadékot is hozhat, estére pedig élénk, olyakor erős északnyugati szelet is hozhat. Lehűlést azonban nem hoz majd.

Vasárnap nagyon szép időre van kilátás 16-22 fokos maximumok jöhetnek Magyarországon.

Hétfőre pedig sok helyen visszatér majd az országban a napsütés, ám a Dunántúlon maradnak azért felhősebb részek is. Ám kevés csapadék azért előfordulhat, ám ez is este, és elsősorban az északnyugati országrészben. Kedden pedig már szelesebb idő várható, napos és gomolyfelhős lesz az idő az ország nagy részén.

Elszórt záporok azér kialakulhatnak majd az északnyugati országrészben és a keleti tájakon. De ezen a napon is 15-22 fok körül alakul majda csúcshőmérséklet.