promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felettünk kavarog az a hidegörvény, ami ebben az országrészben okoz esőt vasárnap – részletes időjárás-előrejelzés

Felettünk kavarog az a hidegörvény, ami ebben az országrészben okoz esőt vasárnap – részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Hidegörvény veszi át az irányítást időjárásunkban.

Még mindig felettünk kavarog az a hidegörvény, ami hazánk időjárását határozza meg a következő napokban. Ahogy a hidegörvény egyre keletebbre húzódik, úgy tevődik át a csapadéktevékenység a keleti országrészbe, tehát vasárnap a Dunántúlon és a középső országrészben már felszakadozik a felhőzet, és sok napsütésre kell számítani, de keleten, észak-keleten még eső lesz.

Ezt követően egy kicsit megnyugszik a légkör, de ez csak a jövő hét közepéig tart, ugyanis érkezik hozzánk egy hullámzó frontrendszer, ami újabb változást hoz időjárásunkban; illetve pénteken is követi ezt egy front, aminek hatására hétvégére ismét visszahűl a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint a hét utolsó napján túlnyomóan borult lesz az ég, helyenként párás lesz a levegő. A déli óráktól előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is jelentősen csökken a felhőzet, de északkeleten végig borult marad az ég. Főként a déli országrészben és a Dunától keletre fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 13 és 18, késő este 8, 14 fok között valószínű.

Ami a jövő hét elejét illeti: hétfőn egy kis melegedés indul meg, ami kedden is kitart, aztán szerdán érkezik a hullámzó frontrendszer, aminek hatására ugyan nem lesz lehűlés, de többfelé elered az eső.