promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországnak sem kegyelmez a Cassandra ciklon, óriási zuhé jön, rengeteg eső várható

Magyarországnak sem kegyelmez a Cassandra ciklon, óriási zuhé jön, rengeteg eső várható

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

A szerdai esőmennyiség semmi ahhoz képest, amit a Cassandra ciklon hoz magával.

Magyarországot elérte egy frontrendszer, ami jelentős csapadékmennyiséget eredményezett, azonban a java csak most jön, már Olaszország felett jár a Cassandra névre elkeresztelt ciklon, amihez bőséges csapadék fog kapcsolódni, így csütörtökön számítani kell arra, hogy az ország nagy részén áztató, kiadós eső lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási riasztása értelmében szerdán a Dunántúl északi felén a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége nagy területen 30 mm körül, illetve afölött alakulhat, de a magasabban fekvő körzetekben meghaladhatja a 40 mm-t is. Emellett délnyugaton és a főváros térségében is 20 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszeg várható. Csütörtökön a napi csapadékösszeg a déli országrészben 20 mm körül valószínű.

Emellett hozzátették, hogy ma délután, este délnyugaton, illetve a Bakonyban, csütörtök este, késő este délkeleten az intenzívebb záporok környezetében kis eséllyel villámtevékenység előfordulhat.

Országos időjárás-jelentés

Szerda éjszaka borult lesz az ég, legfeljebb az északnyugati határ közelében szakadozhat fel a felhőzet, de ebben az esetben ott köd képződhet. A csapadéktevékenység lassanként egyre inkább az ország délkeleti felére helyeződik át, eközben némileg gyengül is a csapadékzóna. A szél északnyugatira, északira fordul, de jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön borult lesz az ég, és szinte országszerte kell esőre számítani. A csapadékzóna fokozatosan visszaterjed az északnyugati tájakra is, jelentősebb mennyiség a déli óráktól kezdve hullhat. A Dunántúlon és a középső országrészben az északi szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.