promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Már jön a melegedés, ilyen hőmérsékleti változásra készülhetünk - időjárás-előrejelzés

Már jön a melegedés, ilyen hőmérsékleti változásra készülhetünk - időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Újabb és kisebb változás következik az időjárásban, erre készülhetünk majd.

Változott az időjárás és változik az időjárás.

Megszokhattok, hogy az idő hirtelen tényleg őszire változott, ahogy megjött előző héten vasárnap a csillagászati ősz, amely a nap-éjegyenlőséghez kötődik. Az időjárás-jelentések és időjárás-előrejelzések pedig beszámoltak ezekről a közelgő változásokról.

Az elmúlt héten pedig két nap is megkóstolta Magyarországot egy-egy hidegfront, kedden és gyengébb, majd a hét végefelé egy markánsabb hidegfront is betette a lábát hazánkba. Ezek eredményeként pedig lehűlés következett be, és az időjárás is jóval csapadékosabb lett, mint előtte.

Eső, záporok és zivatarok is éreztették hatásukat az ország különböző részein.

Most nyugalomba jut a hűvös légtömeg, és ennek hatására csipős hajnalokra is számíthatunk majd. Sok helyen 0 fok közelébe jut majd a hőmérséklet, illetve talajmenti fagyok is várhatók az ország néhény részén. Közben már azt is lehet tudni, hogy mikor jön egy hullámzó frontrendszer hazánk teróletére.

Ez a nap szerda.

Ekkor jöhet felhősödés, és nőhet a csapadékhajlam is.

De mikor emelkedhet a hőmérséklet?

Nos, a HungaroMet előrejelzései szerint a frontrendszerrel enyhébb léghullámok is érkezhetnek Magyarországra, így pedig néhány fokos melegedés is körvonalazódik majd hazánk területén. A HungaroMet videós előrjelzésén pedig azt is láthatjátok, hogy pontosan hány fokos emelkedésre van kilátás Magyarországons, azt is megnézhetitek a videóban, hogy a következő napokban az ország egyes részein hány fokot mérhetünk majd, milyen idő vár majd rátok.

Íme a videós előrejelzés: