promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt a MÁV vezérigazgatója a hétfőn kisiklott vonattal kapcsolatban

Megszólalt a MÁV vezérigazgatója a hétfőn kisiklott vonattal kapcsolatban

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Hétfő hajnalban ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál. Most megszólalt a MÁV.

Hétfő hajnalban ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál. Információk szerint személyi sérülés nem történt. Legutóbb augusztus végén történt hasonló eset, amikor a Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity-vonat öt személykocsija siklott ki a pályaudvarnál. A baleset jelentős fennakadást okozott a vasúti közlekedésben; több napba telt, mire helyreállították és újraindították a forgalmat.

Most a hajnalban történt esettel kapcsolatban újabb fejlemények merültek fel, ugyanis a MÁV Zrt. vezérigazgatója, Hegyi Zsolt a Facebook-oldalán írta le, mi történt pontosan.

Mint írta, egy alacsony sebességgel haladó szerelvényvonat mozdonya egy tengellyel kisiklott a pályáról. Mivel szerelvényvonatról volt szó, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott senki - így személyi sérülés valóban nem történt.

„Senki nem sérült meg, a mozdonyvezető kollégánk sem, aki észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett. A baleset kapcsán érthetően jut eszébe mindenkinek az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt. A két esetnek azonban műszaki értelemben nincs köze egymáshoz, hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük. A jelenlegi baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de az már látszik, hogy más áll a hátterében: a képen látható csúcssín tört el”

- írta a posztjában a vezérigazgató.


Hegyi Zsolt hangsúlyozta, hogy korábban döntést hoztak arról, hogy 2025-ben végrehajtják a Keleti-programot, amelynek keretében a pályaudvar teljes váltókörzetét fel fogják újítani. Ez persze azzal jár, hogy a pályaudvart egy időre kizárják a forgalomból, tehát a felújítás ideje alatt egyetlen vonat sem fog indulni a Keletiből, és nem is fognak járatokat fogadni.

A MÁV munkatársai jelen pillanatban is gyors tempóban dolgoznak azért, hogy a forgalom mihamarabb helyreállhasson a Keleti pályaudvarnál - tette hozzá a vezérigazgató.