.jpg?crop=2016,831,1,0&width=386)
Ez lett a legfinomabb magyar étel, a fél ország kiakadt az eredményen
Olvass tovább...
A videója futótűzként terjed a magyarok körében mert megmutatja, hogyan készíthetjük el otthon, pofonegyszerűen az egyik túlárazott termékünket.
Futótűzként terjed a magyar interneten egy ukrán sztárszakács videója, amiben látszólag leleplezi a magyarok egyik kedvenc bolti rágcsálnivalójának titkát. A legtöbben eddig azt hittük, a tökéletesen ropogós, fűszeres pörkölt kukoricát lehetetlen otthoni körülmények között reprodukálni. Dobrovolszky, a népszerű séf azonban megmutatta, hogy egyetlen konyhai eszközzel és pár egyszerű hozzávalóval bárki elkészítheti a tökéletes másolatot.
Olvass tovább...
A videóban a séf nem csinál nagy ügyet a dologból, a folyamat pofonegyszerű. Fog egy doboz konzerv csemegekukoricát, leönti róla a levet, majd egy tálba borítja. Ezután jön a varázslat: meghinti egy kevés kukoricakeményítővel, majd ízlés szerint fűszerezi. A videón füstölt paprika és só látható, de a kommentelők szerint egy kis fokhagymapor vagy chili is csodát tesz vele.
Az egészet alaposan összekeveri, hogy a fűszeres keményítő mindenhol bevonja a kukoricaszemeket. Ezután az előkészített kukoricát egyenletesen elteríti egy air fryer (forrólevegős fritőz) kosarában.
A sütés a videó szerint 180 Celsius-fokon, körülbelül 15 percig tart. A végeredmény egy aranyszínű, kívül ropogós, belül pedig még enyhén puha kukoricasnack, ami kísértetiesen emlékeztet a boltokban kapható, népszerű Mogyi Mexicornra.
Olvass tovább...
A videó alatt azonnal megindult a nemzetközi eszmecsere. A magyar kommentelők mellett rengeteg külföldi is megosztotta a saját tippjeit és trükkjeit.
"Működik csicseriborsóval is" - írja az egyik hozzászóló.
Egy másik felhasználó egy zseniális tippel egészítette ki a receptet:
"Tegyél rá parmezán sajtot, miután kivetted az airfryerből!"
Az ötletet sokan dicsérték, mondván, a sós, umamis íz tökéletesen passzol a pörkölt kukoricához. Természetesen akadtak kritikus hangok is. Egy spanyol kommentelő szerint ez a recept meg sem közelíti az eredeti, mexikói pörkölt kukoricát, az "esquites"-t. Egy másik felhasználó pedig viccesen megjegyezte, hogy az eredeti bolti verzióban biztosan van olaj is, amit a séf kihagyott a receptből.
Akárhogy is, Dobrovolszky videója tökéletesen mutatja az air fryerben rejlő lehetőségeket.
A készülék nemcsak az egészségesebb főzés eszköze, hanem a kreatív konyhai kísérletezésé is.
Lehetővé teszi, hogy a kedvenc, de sokszor drága és adalékanyagokkal teli bolti rágcsáinkat otthon, egyszerűen és olcsóbban elkészítsük. A ropogós kukorica titka tehát már nem titok többé, bárki kipróbálhatja a saját konyhájában.