promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: a Balatonon árulják belőle a legjobbat, de nem olcsó

Hivatalos: a Balatonon árulják belőle a legjobbat, de nem olcsó

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Az egész országot letarolta egy balatoni város különlegessége, senki nem akarja kihagyni.

Ha meghalljuk a Balaton nevét, számtalan emlék, élmény, különleges pillanat jut az eszünkbe. A hideg víz a forró nyári napokon, a vízibiciklik nyikorgó hangja, a levegőben terjengő főtt kukorica és lángos illat, valamint a hűsítő fagylalt mind-mind olyan élmény, ami elmaradhatatlanul a Magyar Tenger részévé vált. Bár ezek hagyománynak számítanak, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne újítani, vagy fejleszteni a jól megszokott ízeken.  

Nagyon népszerűek Magyarországon a gasztronómiai versenyek.

Nehéz lenne egy gasztronómia központot kijelölni a Balaton körül, az viszont biztos, hogy most Balatonfüredet érte hatalmas megtiszteltetés, ugyanis egy igen neves díjat sikerült bezsebelnie az itt található Bagaméri Fagylaltozónak.

A Füred TV így számolt be az eseményről:

Márton Sándor, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó tulajdonosa nyerte el az Év fagylaltja 2025. címet. A Magyar Cukrász Ipartestület ezúttal Hajdúszoboszlón rendezte meg a versenyt, amelyre száz fagylaltot neveztek az ország minden részéből. A Dörgicsei mandulás nevű hűsítő finomság vitte a pálmát, a zsűri döntése értelmében ez lett az Év fagylaltja. A Bagaméri ezen felül több díjat is besöpört, Bergmann Nándor (A kis Bergmann Cukrászda) pedig a Balatoni mámoros csokoládé fagylaltjáért a szakmai szervezetek különdíját vehette át. Márton Sándor a Füred TV-nek mesélt arról, hogyan és miből készült az nyertes fagylalt.

Balatonfüred nagyon erős a fagylalt szférában, ugyanis 2024-ben is innen került ki az év fagylaltja.

Tavaly a Kis Bergmann Cukrászda árulta az év fagylaltját, egy igen szokatlan ízű finomság nyerte el a zsűri abszolút tetszését. Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel volt a fantázianeve az alkotásnak. A versenyt tavaly Kecskeméten rendezték meg. Ha meg akarjuk kóstolni a balatoni fagyifinomságokat, akkor ezt nagyjából 500-800 forintos gombócáron tehetjük meg, ez egyébként a nem díjnyertes cukrászdáknál is már egy átlagos árnak számít.

Ha egy egész család indulna fagyizni és több ízt is megkóstolna, akkor mélyen zsebbenyúlós a dolog, de az biztos, hogy megéri: nem mellesleg pedig a videó alapján a cukrászda hangulata is fantasztikus, jól esik megpihenni itt egy forró nyári napon és elmerülni a díjnyertes desszertek nyalogatásában: