6000 Forintot kértek el az egri cukrászdában egy kávéért, nem volt elég pénz a vevőnél, így még ki is gúnyolták
Olvass tovább...
Az egyik legismertebb kávé jellegzetes csomagolását hiába keressük a boltok polcain, de van egy jó hírünk is.
A Tchibo Family az egyik legnépszerűbb és legismertebb kávé hazánkban, évtizedek óta jelen van a piacon. Jellegzetes sárga csomagolása, kézírásra hajazó betűtípusa és persze kellemes aromája sokak reggelét tette kellemesebbé. Szerencsére nem kell lemondanunk a megszokott ízről, a brand és a csomagolás viszont változni fog.
Egyes boltokból már el is fogyott a Tchibo Family. Az eltűnés, vagyis a változás oka, hogy a Tchibo megújítja kávémárkáit és az idén százéves Eduscho brand alá helyezi a Tchibo Family termékét, melynek új neve ezentúl Eduscho Family lesz.
A gyártó megnyugtatta a kávé kedvelőit, hogy a csomagolás ugyan megújul, de a darált kávé receptúráján nem változtatnak, tehát továbbra is a megszokott ízt kapják majd a vásárlók.
Olvass tovább...
A dizájnváltás mögött jól átgondolt stratégia állhat, a kávé ugyanis egy igen erős trigger sokak számára reggelente. Szeretjük a megszokott illatot és aromát.
A magyarok kávéfogyasztása egyébként az elmúlt években fokozatosan nőtt, és mára az európai átlag környékén mozog. Évi 3 – 4 kg kávét fogyasztunk fejenként, ami napi szinten nagyjából 2-3 csésze kávét jelent. Ez persze függ az egyéni szokásoktól és attól, hogy valaki inkább otthon, munkahelyen vagy kávézóban kortyolgat. Globális összehasonlításban a mi kávéfogyasztásunk nem éri el a skandináv országok szintjét, ahol az évi fejenkénti fogyasztás akár 10 kg is lehet.
Egy csésze kávé elfogyasztása strukturáltabbá teheti a reggeli rutint, amely mentálisan is hozzájárul a nap hatékonyabb indításához. Ráadásul a kutatások szerint a reggeli kávé javítja a rövid távú memóriát és a kognitív funkciókat, különösen akkor, amikor a test és az elme még ébredezik.
A rendszeres, mértékletes kávéfogyasztásnak sok előnye van, csökkentheti bizonyos betegségek, például a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Ennek ellenére érdemes figyelembe venni az egyéni toleranciát. A túl sok koffein szorongást, heves szívdobogást vagy gyomorpanaszokat okozhat.
Ma már kávé is készül a 100 éves szerencsi gyár falai között:
Olvass tovább...