promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű gyerekkora idézte elő Sztálin rémtetteit, előkerültek a rettegett diktátor fiatalkori fotói

Szörnyű gyerekkora idézte elő Sztálin rémtetteit, előkerültek a rettegett diktátor fiatalkori fotói

Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Ritkán látott fotók kerültek elő Sztálinról.

Az emberiség történetében kevés véresebb kezű uralkódóval találkozhattunk, mint amilyen a Szovjetúnió rettegett tejhatalmú ura Joszif Visszarionovics Sztálin volt. A diktátor kegyetlenségét a második világháborút követően, mi magyarok is a saját bőrünkön is érezhettük mrg, a hírek szerint pedig Sztálin személyiségének e felé alakulását nem más mint borzasztó gyermekkora okozta.

Sztálin esetében a szakértők külön kiemelik, hogy brutális bűntetteinek és paranoiájának kialakulása is a gyermekkorára vezethető vissza, családi élete pedig gyakorlatilag katasztrofális volt.

A gyermek Sztálin, grúz nevén Ioszeb Dzsugasvili és apja között rendkívül rossz volt a viszony, a suszterként dolgozó atya ugyanis rendszeresen ivott, és verte mind a gyerekét, mind a feleségét. Ennek következményét a legtöbb biográfusa egyébként Sztálin idült alkoholizmusában látja.

Sztálin anyja házvezetőnőként és mosónőként kereste szerény jövedelmét módosabb családoknál, míg gyerekként a későbbi zsarnok zsidó kereskedőknél szolgált.

A szülők között később nézeteltérések voltak a továbbtanulását illetően, és ez a család szétszakadásához vezetett, sőt Sztálin huszonévesen az apja miatt az adósok börtönébe is került. Sztálin később az apjához egyszer egy tőrt is hozzávágott, annyira rossz volt a viszonyuk. Ezen történések pedig később az egész életét, sőt a történelem alakulását is befolyásolták mint ahogy azt már a legtöbben tudjuk.

Az életéről készített galériánkban most megtekintheted a rettegett diktátor gyerekkori és felnőttkori ritkán látott fotóit egyaránt!

Forrás: Múltkor

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak