promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így ünnepelte a karácsonyt gyerekként II. Erzsébet, hihetetlen fotók kerültek elő

Így ünnepelte a karácsonyt gyerekként II. Erzsébet, hihetetlen fotók kerültek elő

Színes
Kategória fejléc
Promotions

A brit királyi család gyerekei ugyanúgy élvezik a karácsony, mint bármelyik más gyermek.

A brit királyi család hagyományosan karácsonyt és Újévet a Sandringham House nevű kastélyban tölti a néhai Erzsébet királynő norfolki birtokán. Ám az 1960-as években, amikor az uralkódónő gyermekei még kicsik voltak, számos karácsonyt inkább a Windsori kastélyban ünnepeltek meg, ahol a királyi család hagyományosan a húsvétot tölti.

Már amikor a december beköszönt, a királyi család nemcsak Angliát, de az egész világot is karácsonyi hangulatba hozza. Miután pedig II. Erzsébet átvette a trónt 1952-ben, folytatta a hagyományt, hogy ez a ünnep fontos részét képezze a családja életének. Az évek során mindenki kedvenc királynője milliókat köszöntött fel minden évben karácsonykor, még meghittebbé téve ezzel az ünnepeket.

2021-ben pedig aligha hitte volna bárki, hogy az lesz II. Erzsébet utolsó karácsonya, mégis így történt. Az ő emléke azonban örökké élni fog a britek, sőt az egész világ szívében. A királynő már gyerekként is nagyon boldog pillanatokat élt át karácsonykor, főleg amikor egy-egy régóta vágyott játékot hozott neki a Jézuska.

A karácsony egy ünnep, amely tele van valóra vált gyermeki kívánságokkal. A brit királyi család gyermek tagjai pedig pontosan ugyanúgy örüklnek ezeknek az ajándékoknak mint bármelyik lurkó.

Galáriánkban most megnézheted, hogyan játszottak a királyi család gyerekei, köztük Erzsébet királynő is a karácsonyra kapott játékaikkal a 19. századtól kezdve egészen napjainkig!

Forrás: VanityFair

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak