promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Feltárulnak előttünk Budapest titkai, eggyé válik múlt és jelen ezeken a fotókon

Feltárulnak előttünk Budapest titkai, eggyé válik múlt és jelen ezeken a fotókon

Színes
Kategória fejléc
Promotions

Lenyűgöző fotósorozaton elevenedik meg a múlt és jelen Budapesten.

Budapest egy igazán lenyűgöző város rengeteg látványossággal, ezért nem is véletlen, hogy ennyi külföldit vonz hozzánk évről-évre. 

A történelem során azonban fővárosunk is rengeteg megpróbáltatások ment keresztül, gondoljunk csak a második világháborús bombázásokra, amelyek során több ikonikus műemlék is a romok martalékává vált. Az ostromok során a németek sorra bombázták le a Duna-hídjait, legutolsó áldozatuk pedig a Margit híd volt. A lerombolt hidakat és épületeket a háború befejezése után ujjáépítették, egyebek mellett ugyanakkor a Parlament, a Városliget, az Astoria hotel, a Gellért hotel is rengeteget változott az évek alatt.

Ezért sem véletlen, hogy 10 évvel ezelőtt  a fiatal fotóművész Kerényi Zoltán, egy igazán különleges, Budapestről készített fotó-montázs sorozattal egyik pillanatról a másikra azonnal berobbant a köztudatba. Ezeken a fotókon Budapest régi helyszínei és alakjai szerepelnek jelenkori környezetben, az eredetivel megegyező felállásban,  egy igazán lenyűgöző látványt nyújtva.

Az egyedülálló fotósorozat segítségével nyomon követhetjük a magyar főváros változásait és egy pillanatra vissszatekinthetünk a múlt rejtelmeibe. Ezeket a lenyűgöző képeket most te is megnézheted galériánkban és bizton ígérjük nem fogsz bennük csalódni.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak