promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forradalmi felfedezés Egyiptomban, elképesztő mire bukkantak a régészek a föld alatt
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Többezer éves múmiákat emeltek ki a föld alól.

Az ókori Egyiptom a mai napig számtalan titkot rejt, és a föld alatt olyan leletek bújnak meg, amelyekre még a tudósok sem gondolnak. Ezek a felfedezések alapvetően változtathatják meg ismereteinket a letűnt civilizáció történetéről, amely a mai napig rengeteg embert érdekel.

Egyiptom kapcsán talán a legtöbben talán a múmiákra kíváncsiak, hiszen ez az a hagyomány, amiről folyamatosan újabb és újabb érdekességeket fedeznek fel a régészek. A  múmiák földjén a mai napig nagyon intenzív ásatási munkák folynak és folyamatosan érkeznek a hírek a friss felfedezésekről.

Akadnak azonban olyan különleges felfedezések is, amelyek bár már régebben történtek, a mai napig megmozgatják az emberek fantáziáját. Így történt ez 2009-ben is, amikor egy csapat régész nagyjából két tucatnyi múmiára bukkant egy 2600 éves sírkő belsejében a dél-kairói ásatásaik során.

A vizsgálatok után kiderült, hogy a tetemek az egyiptomi 26. dinasztiából valók, és az időszámításunk előtti 640-ből származnak. A felfedezés után nagyon sokan szerették volna megnézni a múmiákat, ám a tudósok még elég sokáig vizsgálták őket, hogy még több információ kiderüljön róluk. 

Az azonban a mai napig nem derült ki, hogy a tetemek valamelyik híres egyiptomi uralkodó dinasztiához tartoznak-e, így továbbra is nagyon sokan érdeklődnek irántuk. Ha válaszokat nem is, de néhány fotót most mi is tudunk mutatni az elképesztő felfedezésről!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás