promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ egyik leggazdagabb városára rá sem ismerni: évtizedekkel ezelőtt kopár terület húzódott a felhőkarcolók helyett
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dubaj az egyik leggyorsabb ütemben fejlődő város a világon, a sivatag kellős közepéből nőtt ki szinte hirtelen. 

A 19. században Dubai egyszerű falu volt egy patak partján, ma már pedig a világ legfényűzőbb városa. Annak idején az Egyesült Arab Emirátusok nem léteztek. Hét emirátus volt, köztük a legismertebb Abu Dhabi, Sharjah és Dubai. Dubaj és Abu Dhabi között konfliktus támadt a határaikkal kapcsolatban, amely még fegyveres összetűzéshez is vezetett a két emírség között.

A 20. századi Dubaj az olaj felfedezése után kezdte terjeszkedését. A brit csapatok elhagyták a térséget, ez pedig lehetővé tette, hogy a város önállóan gazdálkodjon. Iskolák, kórházak, utak, épületek ucatjai épültek meg, elkezdődtek a földből kinőni a felhőkarcolók. Az út környéke az építkezések előtt sivatagos volt.

Amikor Rashid sejk uralkodó lett, a Maktoum család az Egyesült Arab Emírségek létrehozása mellett döntött. Az 1970-es évek legkorábbi szakaszában a hét emírség koalíciót kötött és megalakította az Egyesült Arab Emirátusokat. Dubai és Abu Dhabi azzal a feltétellel csatlakozott az Egyesült Arab Emírségekhez, hogy megtartják a kormány feletti irányítás többségét. 

Dubai jelentős turisztikai, kereskedelmi és rekreációs központtá nőtte ki magát. Magas életminőséggel, világszínvonalú szállodákkal és számos felhőkarcolóval rendelkezik. Ez az oka annak, hogy Dubai a világ egyik leglátogatottabb városává vált. Galériánkban most a fejlődése és a régmúltban készült fotók láthatók róla. 

Forrás: Amazing Dubai

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás