promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
David Duchovny: íme 10 dolog, amit nem tudtál az X-akták sztárjáról
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma van az X-akták című sorozatból ismert David Duchovny születésnapja, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. David Duchovny édesapja állítólag író volt, az édesanyja pedig tanár – mindössze 11 éves volt a színész, amikor a szülei elváltak, a testvéreivel együtt az anyukájához került.

2. David Duchovny angol irodalmat tanult az egyetemen, ahol elvileg 1982-ben végzett – a szülei foglalkozásának ismeretében nem csoda, hogy ezt választotta.

3. 1987-ben sörreklámokban szerepelt David Duchovny, aki ennek hatására hatalmas ismertségre tett szert.

4. David Duchovny legelső filmes munkája az 1988-ban bemutatott Dolgozó lány című mozifilm volt Melanie Griffith, Sigourney Weaver és Harrison Ford főszereplésével.

5. Egyszer David Duchovny miatt az egész X-akták produkciónak el kellett költöznie Vancouverből Los Angelesbe, ugyanis a színész nem akart távol lenni az akkori feleségétől.

6. Állítólag David Duchovny volt Amerikában az első celeb a Legyen Ön is milliomos!-ban – a 15 kérdésből végül 13-ra tudott helyesen válaszolni, ezzel 250 ezer dollárt nyert, amit jótékonysági célra ajánlott fel.

7. David Duchovny kedvenc filmje A Keresztapa, amit saját elmondása szerint már nagyjából 1 milliószor látott.

8. 2008-ban David Duchovny bejelentkezett egy rehabilitációs központba, miután nyilvánosságra hozta, hogy szexfüggő.

9. David Duchovny legismertebb szerepe az X-akták című misztikus sorozat Mulder ügynöke – a munkájáért Golden Globe-díjjal jutalmazták.

10. David Duchovny nem csupán színészként, hanem rendezőként is kipróbálta magát – rendezett részeket a Kaliforgia című sorozatból, az X-aktákból, illetve csinált egy mozifilmet is 2004-ben Így nőttem fel címmel.

Nézd meg galériánkat David Duchovny-ról, aki ma lett 63 éves:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás