promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
205 milliót adtak egy törött gitárért egy aukción, most mindenki a győztesre irigykedik
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy igazi zenészlegenda hangszeréről van szó.

Kevés olyan ikonikus együttes van, mint a Nirvana, hiszen mindössze pár év alatt olyan hatást gyakoroltak a tagok a zenéjükkel az emberekre, hogy még most is érezhető, és ugyanúgy szereti őket a közönség, mintha egy még mindig létező bandáról lenne szó – pedig lassan 30 éve annak, hogy tragikus hirtelenséggel meghalt a frontember, és ennek hatására feloszlott a csapat.

Kurt Cobain egy igazi legenda volt, aki 1994. április 5-én hunyt el, mindössze 27 éves volt. Egy egész generáció jelképének számított, máig rengetegen gyászolják őt. Azóta sem volt szinte senki, aki hozzá hasonló státuszba emelkedett volna a halála utána – ennek tudatában érthetővé válik, hogy miért is kelt el olyan brutálisan sok pénzért az egyik hangszere, ami ráadásul használhatatlan.

Egy aukción 60 ezer dollárra, vagyis nagyjából 20,7 millió forintra becsülték azt a gitárt, amit maga Kurt Cobain tört össze, de végül egészen elképesztő összegért, konkrétan 595 ezer dollárért, vagyis körülbelül 205,5 millió forintért kelt el – ez pedig mindenkit meglepett.

Kurt Cobain még 1992-ben ajándékozta a megviselt hangszert Mark Lanegannek, aki 1994-ben megszorult, és kénytelen volt eladni azt. Most az a személy adta el elvileg, aki annak idején megvette tőle, egy levéllel is igazolta az aláírt relikvia eredetiségét. Egészen felfoghatatlan, hogy valaki ilyen sok pénzt adott most érte, de mivel egy már-már történelmi jelentőségű darabról van szó, ami a Nevermind korszakból származik, így most mindenki a győztesre irigykedik.

Itt lehet megtekinteni a Kurt Cobain által széttört Stratocastert, illetve a zenészről is akad pár kép:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás