promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvételek kerültek ki a Mount Everestről, tényleg ilyen elkeserítő a helyzet?
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rosszabb állapotok uralkodnak a Mount Everesten, mint az bárki gondolná.

A Mount Everest, vagyis a Csomolungma a világ legmagasabb hegye a nagyjából 8849 méteres magasságával. Mivel ez a bolygónk csúcsa, ezért rengeteg ember életcélja, hogy egyszer megmássza, és lássa, hogyan is fest a táj a mindenség tetejéről. Először 1953-ban sikerült meghódítani, azóta magyarok is többször feljutottak, de sajnos bőven voltak, akiknek nem sikerült – nemrég Suhajda Szilárd esete is megrázta az egész országot.

Szörnyű körülmények uralkodnak a Mount Everesten, hiszen rettenetesen hideg van, és ahogy egyre feljebb megyünk, úgy lesz egyre másabb a nyomás és a levegő oxigéntartalma, arról nem is beszélve, hogy maga a terep is veszélyes tud lenni. Mégis rengetegen próbálják meghódítani a csúcsot, hiszen állítólag fantasztikus érzés – de van ennek egy olyan következménye is, amire nem sokan gondolnak.

A Mount Everesten pihenőpont is van, és egy Tenzi nevű serpa szerint olyan mennyiségű ott a szemét, hogy az valami egészen hihetetlen – eddig 440 kiló hulladékot sikerült eltávolítani, de sajnos még bőven van kosz.

Állítólag leginkább a hegymászók sátrai, oxigénpalackjai, hálózsákjai és felszerelései azok, amik ott maradnak, és így egy idő után egyszerűen csak hulladékká válnak, mivel sose jönnek vissza értük. Vagyis, ha valaki meg akarja hódítani a Mount Everestet, akkor jó eséllyel először át kell gázolnia a szeméttengeren – ez pedig akárhogy is nézzük, nagyon aggasztó és döbbenetes.

Itt lehet megnézni pár képet a koszos Mount Everestről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás