promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú évforduló: 4 éve történt a Hableány-katasztrófa - Megrendítő fotók a tragikus sorsú hajó kiemeléséről
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

27 áldozatot követelt 2019-ben a Hableány-katasztrófa.

2019. május 29-én, este 9 magasságában szörnyű dolog történt a Duna budapesti szakaszán, ami azóta is szomorúsággal tölti el az emberek lelkét. A Hableány nevezetű rendezvényhajó (termes személyhajó) összeütközött a Margit híd egyik hídnyílásánál a Viking Sigyn nevezetű szállodahajóval (kabinos személyhajóval), aminek hatására elsüllyedt – 27-en meghaltak, 7-en túlélték, 1 ember pedig eltűnt a baleset miatt.

A Hableány az ütközés következtében felborult, és szinte pillanatok alatt elmerült a vízben, a Viking Sigyn nem szenvedett komolyabb sérüléseket. Az eset hatalmas nemzetközi visszhangot kapott, és rendkívül negatív hatással volt a magyar turizmusra, főleg, hogy az áldozatok javarészt dél-koreai turisták voltak – a legtöbb dél-korai látogatónk a következő napokban elhagyta Magyarországot a tragédia hatására.

Már 4 év telt el a Hableány-katasztrófa óta, de még mindig zajlanak a kártérítési perek, amiket a Viking Sigyn ellen indítottak.

Állítólag az okozhatta a balesetet, hogy a Viking Sigyn kapitánya előzés közben rosszul mérhette fel a Hableány távolságát, ami így véletlenül alá szorult, és elnyelte a Duna. A tragédiáról készült felvételeket a hatóságok is elemezték, ráadásul az is kiderült, hogy a kapitány nem nézte előzés közben a radart, és ez is végzetes hiba volt – rengeteg család élete ment így tönkre.

Itt lehet megnézni pár megrázó felvételt a Hableány roncsának kiemeléséről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás