promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett ki III. Károly király cuki kisgyerekként, zabálnivaló volt a brit uralkodó
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly király jóképű fiatalember volt, most pedig ő a brit királyi család feje.

Tavaly szeptemberben, 96 éves korában hunyt el II. Erzsébet, akit rengetegen tiszteltek és szerettek világszerte. A halála emberek millióit rázta meg, hiszen egy ikonikus alak volt, de a brit királyi család nem gyászolhatott sokáig, ugyanis a tragédia után a királynő legidősebb fiának, Károlynak kellett átvennie az uralkodást – de ennek nem mindenki örült, hiszen nem mondható egy kifejezetten népszerű figurának.

A jelenleg 74 éves III. Károly király 1948. november 14-én született II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyermekeként Londonban a Buckingham-palotában. 1981-ben vette feleségül Diana hercegnét, akivel az 1996-os, nagy port kavaró válásukig voltak együtt, két közös gyermekük született: Vilmos herceg és Harry herceg – édesanyjuk, Diana tragikus hirtelenséggel, egy autóbaleset következtében hunyt el 1997. augusztus 31-én.

III. Károly király 2005-ben vette feleségül Kamilla királynét, akivel azóta is együtt vannak, és állítólag nagyon boldogok, bár a visszajelzések alapján egyikőjüket sem kedvelik túlzottan a britek, mivel sokan úgy gondolják, hogy Kamilla miatt ment tönkre Károly házassága Dianával.

Hatalmas feladat hárult III. Károly királyra II. Erzsébet királynő halála után, hiszen nemcsak a birodalmat, de a hosszú ideje komoly gondokkal küzdő családot is össze kellett tartania a megrázó esemény után, ráadásul akármennyire is fájt neki az édesanyja elvesztése, erősnek kellett lennie, és muszáj volt gyorsan összeszednie magát, hiszen mindenkinek szüksége volt rá.

III. Károly király koronázási ceremóniájára való tekintettel most megmutatjuk, hogy nézett ki gyerekként, fiatalon az uralkodó:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás