promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvételek a csernobili atomerőmű-balesetről, ami 37 éve nem hagyja nyugodni az embereket

Döbbenetes felvételek a csernobili atomerőmű-balesetről, ami 37 éve nem hagyja nyugodni az embereket

Színes
Kategória fejléc
Promotions

Pontosan 37 évvel ezelőtt történt a csernobili atomerőmű-baleset, minden idők egyik legszörnyűbb katasztrófája.

A Szovjetunió fennállásának egyik legszomorúbb eseménye volt a csernobili atomerőmű-katasztrófa, amit annak idején a hatóságok próbáltak nagy erőkkel eltitkolni, de ez egy olyan kaliberű katasztrófa volt, amit nem lehetett sokáig lepel alatt tartani. Egy idő után kénytelenek voltak beismerni, hogy hatalmas a gond, ráadásul nemcsak a Szovjetuniót érinti, hanem szinte egész Európát is.

1986. április 26-án felrobbant a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű egyik reaktora, aminek következtében felfoghatatlan mennyiségű sugárzás szabadult el, ezzel elképesztő károkat okozva. A hatóságok kicsit késve kapcsoltak, de elkezdték kiüríteni a környéken élő embereket, sokan kénytelenek voltak egy bőröndbe bepakolni szinte az egész életüket, és örökre elhagyni az otthonukat.

A csernobili atomerőmű-baleset után Svédországban is mérhető volt a sugárzás, ott is észleltek radioaktív felhőket, ebből is tudni lehetett, hogy olyan súlyos eseményről van szó, amire addig még sosem volt példa – gyakorlatilag a tudósok rémálmáról volt szó, hiszen az ilyen láthatatlan ellenséggel nehezen lehet felvenni a harcot, így a későbbiekben csak lassan tudták mérsékelni a problémát, hiába igyekeztek.

A 37 évvel ezelőtt történt csernobili atomkatasztrófa hatásait még a mai napig nyögjük, most is mérhető a környéken a sugárzás, és még valószínűleg jó ideig így is lesz. Itt lehet megtekinteni pár döbbenetes felvételt a rettenetes esettel kapcsolatban, ami máig nem hagyja nyugodni az embereket:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak