promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennek a jegesmedvének még a hóban is melege van, a nyelvét kinyújtva próbál hűsölni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Különleges képek készültek Kanadában egy jegesmedvéről.

A jegesmedvék igazán különleges állatok, hiszen a fehér bundájukkal rendesen kitűnnek a tömegből, ha nem éppen a havon, vagy jégen fekszenek. Sok mesében, reklámban láthattuk már őket, hatalmas ragadozók, így a cuki kinézetük ellenére egyáltalán nem érdemes szórakozni velük, hiszen felfoghatatlan erő lakozik bennük, így mindenképp óvatosnak kell lennünk, ha valahol összefutunk egy példánnyal.

Sajnos egyre kevesebb jegesmedve van a Földön, így könnyen lehet, hogy az unokáink már talán nem is látnak belőlük egyetlen élő példányt sem. Éppen ezért érdemes megcsodálni őket, amíg lehet, egyebek között Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykertben is van jegesmedve, amit elég közelről szemügyre vehetnek a látogatók – persze, ha szerencséjük van.

Nemrég Kanadában sikerült készíteni pár egészen mókás, érdekes képet egy jegesmedvéről. A fotós, Marco Pozzi egy olyan példányt kapott lencsevégre, ami valószínűleg elég fáradt volt, és talán melege is volt, ugyanis úgy heverészett a hóban, mintha hidegre vágyna – sőt, még a hatalmas fekete nyelvét is kinyújtotta, és megnyalta a hűsítő havat.

Az említett jegesmedve természetesen nagyon cukin nézett ki a hóban, az embernek szinte kedve támad ahhoz, hogy odamenjen hozzá, és megvakarássza. De persze ez nem lenne jó ötlet, viszont biztonságos távolságból még megcsodálhatjuk – mondjuk a mobilunkon, vagy a monitorunkon keresztül az alábbi galériának köszönhetően:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás