promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most a Taxi filmek csábító szépsége, Marion Cotillard

Így néz ki most a Taxi filmek csábító szépsége, Marion Cotillard

Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

A színésznő Cesar - Revelations 2023 gálaeseményen vett részt.

Marion Cotillard  első filmszerepét a La belle verte című filmvígjátékban játszotta 1996-ban, de az igazi áttörést Luc Besson Taxi című alkotása hozta meg a számára.

A Taxi szériában Lili Bertineau-t alakította, a főszereplő, Daniel barátnőjét. A film igen sikeres lett Franciaországban, és Cotillardot César-díjra jelölték játékáért.

2002-ben, a Taxi 3. forgatása után, amelyben úgy játszott, hogy előzetesen nem olvashatta el a forgatókönyvet, megelégelte az üresfejű fruska szerepét, s jelezte Luc Besson producer-forgatókönyvírónak, hogy a továbbiakban nem kíván a szereplőgárda tagja lenni. A következő évben Tim Burton kínálta fel neki az első amerikai filmszerepet, a Nagy Hal című filmdrámában.

Öt év múlva vált nemzetközi hírű filmcsillaggá, amikor a Piaf című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-, BAFTA-, César- és Oscar-díjat.

Marion most 47 éves, és a Cesar - Revelations 2023 gálaeseményen tűnt fel. A bájos mosolyával még mindig bárkit le tud venni a lábáról.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak