promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
20 éves a Pókember: íme 10 érdekesség Tobey Maguire szuperhősös filmjéről
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tobey Maguire első Pókember filmje 20 évvel ezelőtt jött ki, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. A Sam Raimi által rendezett Pókember volt az első film, ami a nyitóhétvégéjén több, mint 100 millió dollárt termelt a mozikban az Egyesült Államokban.

2. A film egyik legikonikusabb jelenete, mikor Pókember fejjel lefelé lógva, az esőben csókolja meg Mary Jane-t – szegény Tobey Maguire viszont egyáltalán nem élvezte a forgatást, ugyanis folyton tele ment az orra vízzel.

3. Igaz, hogy a filmben barátokat alakítanak, de a való életben ki nem állhatta egymást Tobey Maguire és James Franco – utóbbi folyton cikizte Tobey Maguire-t, akit egy békához hasonlított, ez pedig nagyon feldühítette őt.

4. Mielőtt Tobey Maguire-re esett a választás, olyan színészek kerültek képbe, mint például Josh Hartnett, Leonardo DiCaprio, Wes Bentley, Elijah Wood, Freddie Prinze Jr. vagy Heath Ledger.

5. Tobey Maguire összesen 4 millió dollárt kapott az első Pókember filmért – ez nagyjából 1,5 milliárd forintnak felel meg.

6. Mielőtt Willem Dafoe lett a Pókember főgonosza, a Zöld Manó, Nicolas Cage-nek, Mel Gibsonnak, illetve John Malkovich-nak is felajánlották a szerepet.

7. 2002-ben a Pókember volt az év 3. legsikeresebb filmje – A Gyűrűk Ura: A két torony, illetve a Harry Potter és a Titkok Kamrája után.

8. Az X-Men-széria Farkasa, Hugh Jackman is feltűnt volna a filmben, el is ment a forgatásra, de végül nem sikerült felvenni a jelenetét, mivel nem tudták megszerezni a kosztümjét.

9. A stúdió azért választotta ki végül Sam Raimit a Pókember rendezésére, mert hatalmas képregénygyűjtő – állítólag több, mint 25 ezer képregénye van.

10. Tobey Maguire szóvá tette, hogy a Pókember jelmezben nem igazán tud elmenni vécére, ezért a tervezők csináltak neki egy kis nyílást a ruhára, hogy tudjon könnyíteni magán.

Nézd meg galériánkat az idén 20 éves Pókemberről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás