promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rohan az idő: ma 21 éve mutatták be az első Harry Potter filmet
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most mindenki öregnek érezheti magát, ugyanis 21 éves lett a Harry Potter és a bölcsek köve.

J. K. Rowling Harry Potter könyvei akkora sikert arattak, hogy a Warner Bros. szinte egyből lecsapott a megfilmesítési jogokra. A stúdió fejesei úgy érezték, hogy az írónő varázsvilágából egy elképesztően jövedelmező franchise-ot lehet alkotni, és igazuk lett: napra pontosan 21 évvel ezelőtt, 2001. november 16-án bemutatták a Harry Potter és a bölcsek köve című mozifilmet, ami végül több, mint 1 milliárd dollárt hozott világszerte.

A Reszkessetek, betörők! rendezője, Chris Columbus készítette a kis varázslóról szóló filmet, aminek a címszerepét Daniel Radcliffe kapta meg, miután több ezer gyermek közül őt tartották a legjobbnak. Mellette, illetve a Hermionét alakító Emma Watson és a Ron Weasley szerepében tündöklő Rupert Grint mellett még olyan színészek tűntek fel a Harry Potter és a bölcsek kövében, mint például Alan Rickman, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Fiona Shaw, Harry Melling, Richard Griffiths, Warwick Davis vagy Richard Harris.

Az utóbbi években sajnos több remek Harry Potter színésztől is el kellett búcsúzniuk a rajongóknak, hiszen a fent felsorolt sztárok közül már Alan Rickman, Robbie Coltrane, Richard Griffiths és Richard Harris sem élnek – de az emlékük örökké megmarad, hiszen rengetegen nőttek fel ezeken a filmeken, és minden bizonnyal sokan fognak még.

A Harry Potter rajongók közül sokan a fent említett évforduló alkalmával szoktak hosszú maratonokat tartani, és megnézik a széria mind a 8 filmjét időrendben. Az alábbi galériánk jó eséllyel kedvet fog hozni ehhez, mivel szinte biztos, hogy nagyon kellemes emlékeket fog felidézni a közönségben ez a pár kép J. K. Rowling filmes varázsvilágából:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás