promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összeszedtünk néhány nagyon boldog pillanatot Roger Federer karrierjéből
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Serena Williams után sajnos Roger Federer is visszavonul.

Lehet már Rafael Nadal és Novak Djokovic is túlszárnyalta Federert, ha a Grand Slam-győzelmeket nézzük, de sokak számára továbbra is ő a világ legjobb teniszezője. Azt persze hozzá kell tenni, hogy mind a három legenda más játékstílust képvisel.

Federer nem olyan rég a Twitter-csatornáján bejelentette visszavonulását. A 20-szoros Grand Slam-győztes klasszis utolsó versenye a Laver-kupa lesz, tehát nagytornán már nem fogjuk őt látni.

Tehát Serena Williams után Federertől is búcsúznunk kell. A legnagyobb riválisa, Rafael Nadal igazán érzelmesen búcsúzott el a svájcitól:

„Bárcsak sohasem jött volna el ez a nap. Szomorú nap ez nekem és a sportnak szerte a világban. Öröm, megtiszteltetés és kiváltság volt megosztani veled ezeket az éveket, megélni annyi emlékezetes pillanatot a pályán és azon kívül is. Részünk lesz még ilyenekben a továbbiakban is, és akadnak még tennivalóink együtt, ezt tudjuk. De most kívánom, hogy legyetek boldogok Mirkával, a gyermekeiddel, a családoddal, és hogy élvezd, ami jön ezután. Találkozunk Londonban”

- írta barátjának a salak királya.

Egy videóban felidézzük a legutóbbi, 20-ik Grand Slam-győzelmét, amit 2018-ban hozott össze Marin Cilic ellen az Australian Open versenyen.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás