promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
230 éve halt meg Mozart – Tudtad, hogy máig rejtély fedi a halálának okát?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pontosan ma 230 évvel ezelőtt hunyt el minden idők egyik legzseniálisabb zeneszerzője, Mozart, akiről most elárulunk pár érdekességet.

1. Wolfgang Amadeus Mozart 1756. január 27-én született Salzburgban, és már apró gyermekként érdekelni kezdte a zene, miután meglátta a nővérét, ahogy a clavier nevű billentyűs hangszeren játszik. Mozart mindössze 5 éves volt, mikor elkezdett saját zeneműveket alkotni, így sokan csodagyerekként tekintettek rá.

2. Hihetetlen, de Mozart csupán 8 éves volt, amikor elkészítette az első szimfóniáját, 12 esztendősen pedig már operát alkotott, ami egészen felfoghatatlan.

3. Mozart élete utolsó időszakában nagyon beteg volt, és senki sem tudta pontosan, hogy miért lett ennyire rosszul. 1791. december 5-én, mindössze 35 évesen veszítette életét Bécsben – halálának oka máig ismeretlen, bár évszázadok óta pletykálják, hogy féltékeny pályatársai megmérgezték őt.

+1: Amennyire híres és elismert zeneszerző volt Mozart, annyira egyszerű volt a temetése, hiszen egy olyan sírba helyezték a koporsóját, amiben még 4-5 másik holttestet raktak – akkoriban ez volt a megszokott eljárás.

Nézd meg galériánkat a pontosan ma 230 éve elhunyt Mozartról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás