promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét rengeteg helyen előkerült a piros pipacs – mutatjuk, hogy mit jelent ez a jelkép
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Főleg az angol futball szerelmesei láthatják gyakran a tévében a piros pipacs kitűzőt, ahol a meccsek előtt is megemlékeznek a fegyverszünet napjára.

Napjainkban az Egyesült Királyságban mind a fegyverszünet napja, mind az emlékezés napja hivatalos ünnep, de egyre többen és többen vesznek részt a november 11-i koszorúzáson, amelyet a The Western Front Association alapítvány szervez.

Hivatalosan november 11-én az első világháborút lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezmény aláírását ünneplik.

Matthias Erzberger, a német birodalmi gyűlés képviselője és Ferdinand Foch francia marsall, a compiegne-i erdőben egy vasúti kocsiban írta alá a győztes szövetségesek fegyverszüneti feltételeit, amelyek ultimátum jellegűek voltak, azaz tárgyalások nélkül kellett aláírni őket. Célja az volt, hogy lehetetlenné tegyék a németek számára a háború folytatását, valamint nagy mennyiségű hadianyag kiszolgáltatására kötelezték őket.

Angliában az 1919-ben alakított, a veteránokat és hozzátartozóikat segélyező Brit Légió kezdte el először a szervezet jelképeként használni a pipacsot. Ettől kezdve vált a Brit Birodalomban a piros virág az áldozatok iránti tisztelet és a veteránok támogatásának jelképévé.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás