promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
27 éve ezen a napon került a mozikba a világ legjobb filmje - fotók
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A remény rabjai nagyot bukott a mozikban, de aztán a rajongók az egekbe emelték.

Anno 1994-ben kerükt a mozikba A remény rabjai (The Shawshank Redemption), aminek Stephen King regénye alapján Frank Darabont írta meg a forgatókönyvét. Darabont gondolkozott rajta, hogy eladja, de végül mégis saját maga rendezte meg az alkotást, mert úgy vélte, csak így lehet belőle igazi klasszikus. Ahogy a többség jól tudja, a rendező egyáltalán nem lőtt mellé.

A remény rabjai a hét jelölésből egyet sem tudott díjra váltani az Oscaron, de pont ez az az alkotás, amit a rajongók emeltek az egekbe, és számukra ez a legjobb film a világon. Cikkünk írásakor az IMDb listáján 2 és fél millió szavazatból 9,3 csillagos értékelésen áll, amivel továbbra is aranyérmes.

A dobogón a Keresztapa első és második része van még ott.

A remény rabjai a mozikban is megbukott, mivel 25 millió dollárból készült, amiből csak 18 milliót tudott visszahozni. A film bemutatása után egy évvel azonban az emberek megrohamozták a videókölcsönzőket, és mindenki ezt a filmet akarta megnézni. Végül ez lett 1995 legtöbbet kölcsönzött filmje.

A Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével készült alkotás tényleg történelmet írt, amit bármikor meg tud nézni az ember.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás