promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A jövő szuperszonikus repülője, amit a méh fullánk inspirált
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen repülőgép terveit mutatták be, amelynek az orra a méh fullánkjának mintájára épül fel, szárnyai pedig megváltoztathatják az alakjukat.

A Hyper Sting-re keresztelt szuperszónikus légijármű csökkentett robbanási zajjal fog rendelkezni, amikor átlépi a hangsebességet.

Képes lesz saját energiát előállítani, és egy rendkívül fejlett újfajta irányítási rendszert is tartalmazni fog Oscar Vinals spanyol tervező szerint.

A gép 100 méter hosszú és 51,4 méter szárnyfesztávolsággal fog rendelkezni, miközben képes lesz 170 utas kényelmes szállítására, akár 3,5 Mach (4287 km/h) sebességgel, olyan hosszú távon, mint például New York és Sydney, és ezt mindössze négy óra húsz perc alatt. Ez azt jelenti, hogy a Los Angeles - Párizs útvonalat két és fél óra alatt tenné meg.  

A repülő tervezésénél arra törekedtek, hogy a fullánkkal szabályozni tudják az elülső légáramlást, amely eloszlik az a gép törzsén és szárnyain. A cél az átfedő légfrontok hullámainak csökkentése, amelyek egy hatalmas hullámot alkotnak, amely létrehozza a hangrobbanást. Ezek akár 50 kilométerre is hallhatók, és az angol-francia Concorde számára is komoly problémát jelentettek.

Nézd meg a jövő repülőjéről összegyűjtött képsorozatunkat!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás