promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
125 éves a Peugeot: nézd meg a legendás francia autógyártó járműcsodáit!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

1896-ban alapították a legendás francia autógyártót, a Peugeot-t, ami a mai napig meghatározó szereplője a piacnak – nézd meg, milyen járműveket gyártottak az utóbbi 125 évben!

125 évvel ezelőtt Armand Peugeot megalapította saját cégét, a Société anonyme des Automobiles Peugeot-t, amelynek középpontjában kizárólag az autógyártás szerepelt.

Új gyártási technológiákat bevezetve már nem kellett a Daimlerre hagyatkozniuk, saját motort terveztek és gyártottak.

Számos további fejlesztést végeztek: a motort az autó elülső részén a motorháztető alá szerelték (nem pedig a jármű alá); a kormányt pedig szinte teljesen olyan módon kezdték használni, mint a mai kocsik.

1904-es Párizsi Autószalonon mutatták be az új egyhengeres "Bébi-Peugeot"-t, melyből igazi népautó vált. Közben a család fiai is létrehoztak egy autógyárat, ami a ma ismert oroszlános emblémát használta. A két gyárat összeolvasztották és ezzel Franciaország legnagyobb autómárkája lett: 1923-ban már átlépte az évi 10.000 gépkocsi legyártását.

1967-ben a Citroën részvényeinek 90 százalékának felvásárlásával megalakult a PSA Peugeot-Citroën holding, ami a mai napig az egyik legnagyobb autógyártással foglalkozó konzorcium.

Nézd meg képsorozatunkat a Peugeot utóbbi 125 évének autócsodáiról!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás