promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Képes Beszámoló - Nagy meglepetés a Magyar Kupa döntőjében
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas meglepetés történt a hétfőn este megrendezett Magyar Kupa döntőjében. Az Újpest hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a nála jóval esélyesebbnek tartott Mol Fehérvárt, és története során tizedik alkalommal zsebelhette be a trófeát.

A kupadöntő előtt egyértelműen a Mol Fehérvár számított az esélyesebbnek, hiszen a fehérváriak a magyar bajnokságban mindhárom mérkőzésen legyőzték az Újpestet, és nem is akármilyen gólkülönbséggel: előbb 5–0-ra, majd 5–1-re, legutóbb pedig 4–0-ra verték fővárosi riválisukat. Az Újpest sokáig bugdácsolt a bajnokságban, és csak az utolsó előtti fordulóban, a DVTK ellen biztosította be a helyét a tabellán. 

Négyezerötszáz szurkoló látogatott ki a Puskás Arénába, amelynek hangulata ugyan messze volt az ilyenkor szokásostól, a nézők hangja azonban, így is sokat dobott az összecsapáson. 

A mérkőzés első harminc perce nem hozott különösebb izgalmat, egészen a 39. percig kellett várni azt első nagyobb helyzetre, amely a fehérvári részről érkezett: Funsho Bamgboye centerezését Budu Zivzivadze az ötös bal sarkáról lőtte a kapu mellé. 

A fordulás után javult az iram és a játék is. Az újpesti Junior Tallóval szemben elkövetett szabálytalanságra azonban nem kaptak büntetőt a fővárosiak, ami alaposan felkavarta a játékosokat. Jovan Baosic egy tárgyat hajított a pályára, amit a játékvezető piros lappal "jutalmazott" - az Újpest szerencséje, hogy a montenegrói védőt a kispadról állították ki, míg a lila-fehérek mestere Michael Oenning sárga lapot kapott reklamálás miatt.

A folytatásban is paprikás hangulatban játszottak a felek, de gól továbbra sem született, így hosszabbítás következett. A ráadást a fehérváriak már emberhátrányban kezdték, mivel Adrián Rus a 90. percben megkapta második sárga lapját. Szabics Imre, a Fehérvár vezetőedzője a ráadás előtt becserélte Alefet, de a brazil középpályás egy perc alatt két sárgát is begyűjtött, így mindössze hét perc után mehetett zuhanyozni, a fehérváriak pedig kilenc emberrel maradtak.

Az emberelőnyt a 101.percben az Újpest ki tudta használni, Lirim Kastrati 16 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb alsóba. 

A Fehérvár a végén már nem tudott helyzetbe kerülni, így végül az Újpest 1-0-ás győzelmével elhódította a Magyar Kupát, sikerével pedig indulhat a Konferencia Liga első kiírásában. Nagy valószínűséggel a MOL Fehérvár FC is csatlakozik hozzá bajnoki másodikként vagy harmadikként, ami azt jelenti, hogy a bajnokság negyedik helyén álló Paksnak csupán matematikai esélye van megelőznie a fehérváriakat az OTP Bank Liga hétvégi záró mérkőzésén.

Borítókép:  Trenka Attila / Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás