
Pankotai Lili földbe döngölte Tóth Gabit, hatalmasat hibázott az énekesnő
Olvass tovább...
Több kormánytag is elárulta a családi titkot.
A Húsvét az egyik legnépszerűbb ünnep a keresztény kultúrában, hazánkban is elképesztő előkészületek zajlanak a családokban, hogy az ünnep a lehető legtökéletesebben teljen. Bár főképp vallási töltete van, sokan mégis a családot, az együttlétet, a szeretetet és a bőséget ünneplik ezzel, nem véletlenül annyira fontos része ennek az étkezés és a népszokások. A locsolóversek, a tojásfestés- és keresés, a zene és a mulatság elengedhetetlenek ezen a szent napon, amelynek az egyik fénypontja, ha a jelenlévők körbeülik az ünnepi asztalt, ami roskadozik a finomságoktól.
Olvass tovább...
A sereghajtó a miniszterelnök, Orbán Viktor volt, aki a sonkafőzés kényes műveletét senkire nem bízza rá: saját, egyedi, titkos, jól bevált receptje van és minden évben az ő dolga a főfogásnak számító húsdarab elkészítése. Orbán Viktor a hús beáztatására esküszik, ahogy a fűszerekről is konkrét elképzelése van: náluk az a hagyomány, hogy mire a gyerekek felkelnek, addigra már el is készül a reggeli.
Olvass tovább...
Ő vöröshagymát is használ, míg Orbán Viktor főzővizébe borókabogyó, bors és egy tetemes adag fokhagyma kerül. Tuzson Bence igazságügyi miniszter szerint a legfontosabb, hogy az edény, amiben főzik, szép termetes legyen és ennél nagyobb elvárásai Szijjártó Péternek sincsenek: szerinte a sonkafőzés legfontosabb eleme a jó sonka, a többi kevésbé számít.
Van, aki a lapockát részesíti előnyben, egyesek pedig a kötözött, házisonkát szeretik megfőzni. Nagy Márton miniszter és a kormányszóvivő pedig összebeszélhettek, ugyanis ők ketten igen hasonlóak készítik a húsvéti lakoma fő elemét: a nemzetgazdasági miniszter a maximális ízhatás kedvéért a rengeteg hagymára esküszik.
A húsvéti szokásokat ecsetelő elmesélő Fideszes politikusok miniinterjúját itt nézhetitek meg, amiben van egy kis csavar: Orbán Viktort a saját kertjében kapták lencsevégre, így egy kis szeletét láthatjuk az otthonának is: