
Így kémkedik utánunk a konyhai airfryer, simán lehallgathat a kedvenc forrólevegős sütőnk
Olvass tovább...
Nincs több romlott, büdös tej.
Kivel ne fordult volna már elő, hogy egy bizonyos ízre, vagy konkrét ételre áhítozva kinyitotta a hűtőt, amiről tudta, hogy ott van benne a megváltást jelentő falat, ám kellemetlen dologgal szembesült: romlott alapanyagot talált. Az egyik leggyakoribb termék, ami ennek áldozatul esik az bizony a tej: nem véletlen, hogy számtalan film jelenetben ábrázolják a romlott tejet meghúzó szereplő undorodó arcát, ezután pedig nem ritka, hogy szenvedjen a szomszéd tehene is alapon visszateszi azt a hűtőbe, ne csak ő járjon így a családból.
Olvass tovább...
A felbontott tej hűtve általában négy-hét nappal a nyomtatott dátum után is eláll, ami nem túl hosszú idő, hogyha nagyobb kiszerelést vásárolunk belőle (bár ez jellemzően külföldi országokban fordul elő, a hazai boltokban a legtöbb tej 1 literes). A bontatlan zsíros tej öt-hét napig, míg a csökkentett zsírtartalmú és a fölözött tej több mint egy hétig is eltartható a Wheeldon Brothers szakértői szerint.
Olvass tovább...
Több stratégia is segíthet a tejtermékek eltarthatóságának meghosszabbításában, kezdve azzal, hogy már a boltban körültekintőek vagyunk és megnézzük meddig áll el egy-egy termék. Igyekezzünk azt a tejet megvásárolni, amelyen a legtávolabbi lejárati dátum áll. A szakértők azt is hozzátették, hogy a hűtött élelmiszerek legyenek az utolsó termékek, amik a kosárba kerülnek a bevásárlás végén, ezekkel már siessünk a kasszához, hogy a lehető legtöbb ideig megőrizzék a hőmérsékletüket. Amikor hazaértünk, azonnal tegyük be a hűtőbe a tejtermékeket és ezeket abban a dobozban tároljuk, amelyben megvásároltuk.
Azt sem mindegy, hogy a hűtőben hová kerül a tej, a szakértők ugyanis elmagyarázták: „A tejtermékeket ideális esetben a hűtőszekrény hátsó részében kell tárolni, mivel az elülső rész és az ajtórekesz minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk az ajtót, melegebb levegőnek van kitéve”.
Ha tejet használunk, ügyeljünk arra, hogy a megfelelő adag kiöntése után azonnal a hűtőszekrénybe tegyük vissza. Hozzátették azt is: „Segíthet, ha egy csipet sót teszünk a dobozba, és megrázzuk, hogy a só egyenletesen eloszoljon. Ez a titkos alapanyag csodákra képes a tej tartósítását illetően.
Forrás: expressz.co.uk