promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy pesti kislakás áráért vehetsz saját szigetet, ahol szinte bármit megtehetsz

Egy pesti kislakás áráért vehetsz saját szigetet, ahol szinte bármit megtehetsz

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc

Egy saját sziget tökéletes nyugalmat és privát életet biztosít, már a szomszédos országban is van eladó.

Európában nem csak lakások, házak, kastélyok eladók, vannak elérhető árú, eladó szigetek is, különösen Észak-Európában. A meseszép Shetland-szigetek környékén jelenleg is több lakatlan területet kínálnak eladásra. Az eladott ingatlanok között található egy 12 hektáros sziget, amely mindössze 100 ezer fontba, azaz körülbelül 45 millió forintba kerül. Ennyiért Budapesten egy nagyjából 45 négyzetméteres lakást lehet kapni.

Shetland-szigetek természetvédelmi szempontból is érdekes helyszín, hiszen gazdag élővilággal rendelkezik, gyakran láthatók a környező vizeken gyilkosbálnák és delfinek.

 

Egyéb elérhető lehetőségek közé tartozik több nagyobb földterület is, például a Graveland nevű 1160 hektáros telek, ami több tóval és part menti sziklákkal büszkélkedhet, de itt az ár már jóval magasabb, 1,3 millió font körül mozog.

Horvátországban is van eladó sziget

Ha valaki saját szigetre vágyik, nem kell távolabbi országokba utaznia, a szomszédban is talál magának vízzel körülvett privát földterületet. 

Horvátországban több eladó sziget is található, különösen a tengerpart és a kisebb szigetcsoportok közelében. Az árak jelentősen eltérhetnek a sziget méretétől, elhelyezkedésétől és fejlesztési lehetőségeitől függően. 

Van egy 1030 négyzetméteres eladó sziget Murter közelében, körülbelül 48 millió forintos áron. Más nagyobb szigetek, mint például Split környékén, akár 6 millió euróba is kerülhetnek, de ezek többnyire fejlesztésre is alkalmasak lehetnek.

Mire jó egy saját sziget?

Sok szempontból megéri szigetet venni, mégha nem is egy hétköznapi döntés. Tökéletes elvonulást biztosít a városi zajtól és a nyüzsgéstől, emellett igen jó befektetési lehetőség. A privát sziget értéke idővel nőhet, és fejlesztés esetén akár nyereséges üzleti vállalkozást is lehet belőle, ha például üdülőhelyet vagy bungalókat épít rajta turistáknak a tulajdonosa.

Manapság azért vesznek egyre többen szigetet, mert egyedi életmódot alakíthatnak ki rajta. A saját szabályaik szerint élhetnek, saját ökoszisztémával, fenntartható módszerekkel. Azonban általában a legerősebb érv, hogy egy vízzel körülhatárolt területen a természet megfigyelése, a helyi növény- és állatvilág védelme is nagy szerepet kap, ami mentális szempontból is előnyös.