promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Till Attila sötét titkáról vallott a felesége: volt, hogy az ajtóban esett össze a népszerű műsorvezető

Till Attila sötét titkáról vallott a felesége: volt, hogy az ajtóban esett össze a népszerű műsorvezető

Borítókép:  Profimedia
Celeb & Bulvár
Kategória fejléc

Nem volt mindig kiegyensúlyozott a családi életük. 

Till Attila őszinte vallomása az alkoholizmusról és annak hatása házasságára

Till Attila, a népszerű magyar műsorvezető, az elmúlt években többször is nyíltan beszélt alkoholproblémáiról, amelyek hosszú ideig rányomták bélyegüket a családi életére és a házasságára. Felesége, Krisztina, aki maga antialkoholista, többször is megkérdőjelezte kapcsolatuk jövőjét, hiszen Attila súlyos alkoholizmusa sok feszültséget szült közöttük. Tilla elmondása szerint a felesége időnként azon tűnődött, miért olyan férfit választott élete társául, aki jelentős alkoholfogyasztási problémákkal küzdött, miközben ő maga teljesen elutasítja az italt.

Az alkoholizmus ördögi körében

Attila fiatalon kezdett inni, és tizenéves korától hosszú éveken át intenzív kapcsolatban állt az alkohollal. Bevallása szerint nem tudott megállni egy pohárnál; sokszor két napos ivászatok után ébredt fel, ami rengeteg konfliktust és kellemetlenséget okozott családjában és baráti körében is. Az italozás gyakran vezetett feszültségekhez, különösen akkor, amikor ittas állapotban próbált hazaérni, és előfordult, hogy az otthona ajtajában esett össze. Ilyen esetek után Krisztina, aki maga soha nem fogyaszt alkoholt, számos alkalommal kifejezte frusztrációját és aggodalmát férje életmódjával kapcsolatban.

Az elhatározás és a tisztán maradás nehézségei

A műsorvezető évekig küszködött, mire felismerte, hogy problémájával szembe kell néznie. Nyolc évvel ezelőtt döntött úgy, hogy végleg leszámol az alkohollal, és azóta egyetlen kortyot sem ivott. Elmondása szerint függőségét a mai napig kordában kell tartania, mert tisztában van vele, hogy egy függő mindig függő marad. Attila azt is hangsúlyozta, hogy az alkoholfüggőség rendkívül komoly probléma, amit sokan hajlamosak bagatellizálni. Éppen ezért fontos számára, hogy nyíltan beszéljen erről, hiszen sokan küzdenek hasonló problémákkal, és szeretné felhívni a figyelmet az alkoholizmus veszélyeire.

A családi támogatás és a nyilvános beszéd fontossága

Till Attila elmondta, hogy felesége támogatta döntésében, hogy teljesen felhagyjon az itallal, még akkor is, ha ez nehéz időszakokat okozott a kapcsolatukban. Ugyanakkor kiemelte, hogy a függőségről való nyílt beszéd mind a mai napig bizonyos mértékben tabunak számít, még a közeli hozzátartozói körében is, akik nem mindig nézték jó szemmel, hogy ennyire őszintén beszél nyilvánosan a múltjáról. Till saját megfogalmazása szerint, ha valaki felismeri és vállalja, hogy alkoholista, az már egy fontos lépés a gyógyulás útján. A műsorvezető azt reméli, hogy nyíltsága mások számára is példát jelenthet, és segíthet a hasonló helyzetben lévő embereknek, hogy felismerjék a probléma súlyát, és merjenek segítséget kérni.

A műsorvezető példája azt mutatja, hogy a függőségből való kilábalás hosszú és nehéz folyamat, de a támogatás és az önismeret segíthet abban, hogy valaki végleg maga mögött hagyja a szenvedélybetegsége.

forrás: nlc