
Ezt a magyar ételt le kellett venni az étlapról Amerikában
Olvass tovább...
Erre senki sem számított, még kimondani is nehéz a furcsa ételt.
Elkészíteni viszont annál könnyebb, és mielőtt azt gondolnánk, hogy Orbán Viktornak valamiféle bonyolult és különleges, sokfogásos, órákon keresztül bíbelődős étel a kedvence, gyorsan leszögezzük: nem az.
Ettől függetlenül valószínűleg kevesen ismerik, ami nem is meglepő, hiszen egy eredetileg sváb származású édességről van szó, amit a nagymamája szerettetett meg vele, ez pedig nem más, mint a krumplis smarni, ami leginkább a császármorzsa kissé leegyszerűsített változatának tűnik.
Olvass tovább...
A jó hír az, hogy bárki elkészítheti, nem kell hozzá nagy főzőtudás, elrontani nehéz, jóllakni vele viszonylag könnyű. És hogy mit kell beszerezni a boltból, ha el akarjuk készíteni Orbán Viktor kedvencét? Máris mutatjuk az összetevőket:
krumpli
zsír
liszt
porcukor
málnalekvár (vagy bármilyen házi lekvár)
tojás
és egy csipet só
Az elkészítése elsőre nem tűnik túl bonyolultnak, ám azért megvannak a mesterfogások, például a krumplit sós vízben, és héjában (!) kell megfőzni, szintén lényeges, hogy már forrón hámozzuk és törjük meg, majd hagyjuk hűlni.
Olvass tovább...
Ezt követően összegyúrjuk krumplit a liszttel, sóval, tojással, addig, míg kicsit morzsálódni nem kezd, a forró zsírban pedig aranybarnára sütjük a tésztát kavarás közben. Azon melegében tálaljuk, házi lekvárral, porcukorral hintve. Ne várjuk meg, míg kihűl, úgy már nem lesz annyira finom! Nagyjából 30 perc az egész, a készítéssel és az elfogyasztással együtt.
Mutatjuk is Csigér Alex receptjét, neki annyira nem jött be, de aki szereti a krumplis alapú ételeket, és édesszájú, annál nyert ügye lehet a smarninak, ami főfogásnak és desszertnek is tökéletes választás lehet egy kellemes vasárnapi ebéd során. Jó étvágyat kívánunk hozzá!