promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Valami történik a Szabadság-szoborral, ilyenre még nem volt példa Budapesten

Valami történik a Szabadság-szoborral, ilyenre még nem volt példa Budapesten

Borítókép:  Profimedia
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Olyasmi fog történni pénteken a Szabadság-szoborral, amilyet még nem láttunk.

Budapesten számos emblematikus épület van. Az Országház, a Budai Vár, a Hősök tere, és a Vajdahunyad vára mellett a Szabadság-szobor a város egyik, ha nem a legikonikusabb jelképe, amit hónapok óta csak lefedve, korlátok között láthatunk a felújítás miatt.

Most azonban olyasmi fog történni a Citadellán október 11-én, pénteken, amire Budapesten még nem volt példa.

A Yettel nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy egy fergeteges drónshow keretében egy rövid időre kiszabadítja a Szabadság-szobrot a fogságából. A főváros egyik legextrémebb drónshowja október 11-én 19:30-tól lesz látható, de ha rossz idő lesz, akkor az eseményt átrakják október 13-a, vasárnapra.

A megfigyelésre legalkalmasabb helyszín a Fővám tér, ahol zenei kísérettel lehet majd megtekinteni a különleges égi jelenséget.

A Citadella felújítása

Javában zajlik a Szabadság-szobor felújítása, melynek keretében a zöldfelület a másfélszeresére nő, az erődfalon belül pedig egy új közparkot alakítanak ki. A szobor mögött egy lépcsősort alakítanak ki, amin keresztül a látogatók közvetlenül beléphetnek majd az erőd parkjába. A megújult ágyútoronyban pedig a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató kiállítást hoznak majd létre a Szabadság Bástyája címmel.

Mint köztudott, a szovjet katona szobrát eltávolították a talpazatról, és egy kereszt került a helyére. Miután végeztek a restaurálással, elkezdődik a szobrot körülvevő terasz kialakításának, ami megjelenésében tökéletesen illeszkedni fog a Citadella megújuló külső és belső közparkjaihoz.

A munkálatok várhatóan 2026-ra fejeződnek be.