promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Őrület: éjszaka rollereznek, gördeszkáznak az M3-as autópályán, az autósoknak figyelniük kell

Őrület: éjszaka rollereznek, gördeszkáznak az M3-as autópályán, az autósoknak figyelniük kell

Borítókép:  Profimedia
Belföldi hírek
Kategória fejléc

A rendőrség egy gördeszkás férfit kapott el a minap, facebook-poszt is készült az esetről, alatta egy kommentelő sztrádán rollerezőkről írt.

A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. Ebben a formában sehol a világon nincs leírva ilyen jogszabály, ennek ellenére gyakran említjük. A megfogalmazás kizárólag a jogi kultúra és gondolkodás része, a jogállamiság egyik ismert alappillére, de attól még igaz. Emiatt érthető, miért kapott 20 ezer forintos helyszíni bírságot az a férfi, aki az M3-as autópályán egy szatyorral a kezében gördeszkázott hazafelé. Utólag azzal védte magát a rendőrök előtt: nem tudta, hogy ezt nem lehet.

A deszkás fiatal az autópálya leállósávját választotta az erre a célra használható félcső helyett, de szerencsére nem mutatott be egyetlen varial klickflipet sem, egyenletes tempóban haladt otthona felé. A mellette elhaladó autósok közül nem mindenki nézte jó szemmel dolgot, ezért értesítették a rendőrséget.

 

„Szeptember 30-án több bejelentést kaptunk egy nem mindennapi közlekedőről, aki gördeszkával próbált hazagurulni az M3-as autópálya leállósávján Budapest irányába. A fiatal férfi, kezében egy szatyorral, hátizsákjával felszerelkezve indult útnak egy gördeszkán, miután menetjegy nélkül maradt”

– írta Facebook-oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség. 

Az egyenruhások a gördeszkás nyomába eredtek és hamar utolérték. A férfi nem tudta, hogy az autópálya közlekedési szabályai teszik lehetővé az effajta viselkedést, de ez nem mentesített a bírság alól. A rendőrök 20 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, és útba igazították, hogy biztonságosabb utakon folytassa az útját.

Mivel a történet megjelent a közösségi médiában, a facebookozók elmondhatják róla a véleményüket. A kommentelők két pártra szakadtak. Az egyik szerint nem kellett volna megbüntetni a férfit, elég lett volna figyelmeztetni és elküldeni a sztrádáról. A hozzászólók másik része a fejét fogja és szerintük örülhet a vakmerő gördeszkás, hogy ép bőrrel megúszta. Illetve az autósok is, hogy nem történt baleset.

„Gondolom, ha lett volna pénze vonatra, akkor nem akart volna deszkával közlekedni ez a szerencsétlen. Nem hiszem, hogy szivatni akarta magát." - írta az egyik hozzászóló. Többen más véleményen voltak: 

„A fiú megköszönheti a rendőrségnek hogy él. Sajnos akik az autópálya leállósávjában sétálnak, nagy az esélye, hogy elgázolják őket."

Kamion kísérte a szabálytalan rollereseket az autópályán

Az egyik kommentelő nemrég két rollerest kísért le az autópályáról, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség posztja alatt számolt be a történtekről:

„Két hete éjjel két rollerest láttam az M3 autópályán. Azt hittem, hogy meghülyültem. Közel volt egy pihenő. Ott volt egy személyautós is, mondom neki, láttam két rollerest mindjárt ideérnek. Azt mondja, mit ittam? Mondom semmit. 10 perc kb. és már ott is voltak. Azt mondta az ember, ez tényleg igaz. Állítsuk meg, kiabált utána, hé, ez autópálya itt nem lehet közlekedni. Vissza is szóltak: mi köze hozzá? Annyi, hogy volt elől-hátul világításuk. Utánuk mentem és elakadásjelzővel végig a hatvani lejáróig mentem kamionnal utánuk, úgy 25-30 km/h val mentek. Mikor lementek a pályáról én folytattam tovább az utamat. Gondoltam, hogy telefonálok a rendőrségnek, de úgyse hitték volna el.”