promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Péter rögtön a bajbajutott csinos bombázó segítségére sietett, ezzel a három szóval tett rendet a csőcselék között
Borítókép:  RTL
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rendszerváltás utáni magyar közéletben még sosem volt ilyen forró a talaj.

Egészen hihetetlen időket élünk, az egyszer már biztos, még a kegyelmi botrány kirobbanásakor sem gondolta senki, hogy ideáig fog eszkalálódni a helyzet. Novák Katalin és Varga Judit lemondását követően a két legfontosabb momentumnak talán azt tekinthetjük, hogy a gyermekvédelemről szóló tüntetés szerveződött a Hősök terén, és hogy a volt igazságügyi miniszter exférje interjút adott a Partizánban.

A Promotions alapvetően egy színes hírekkel, tudományos érdekességekkel és kultúrával foglalkozó oldal, a politikát is legfeljebb a szórakoztatóbb oldaláról fogjuk meg, mint mikor a miniszterelnök érdekes TikTok videót tölt fel, vagy valakiről vicces LEGO szettet készítenek. Február óta azonban teljesen megváltoztak a dolgok, mert a politikai közélet egész egyszerűen elkezdett bulvárosodni, és ma már nem a lemondásokról, gyerekvédelmi törvényről esik a legtöbb szó, hanem Varga Judit és Magyar Péter magánéletéről - ami bizony kőkemény bulvár.

Itt ér össze a fent említett két pont: a politikai szakértők a tűntetés kapcsán elmondták, hogy egy masszív elbizonytalanodás, illetve elégedetlenséget jelez a választók részéről, ellenzéki és kormányoldali szavazók között egyaránt, de nincs olyan politikai erő, ami ezt meg tudná lovagolni, és a maga ügye mellé állítani.

Jelenleg pedig sokaknak úgy tűnik, hogy Magyar Péter lehet ez az erő, kihalászva a szelet a klasszikus ellenzéki erők vitorlájából (már ha egyáltalán bele kapna, mert épp a gyerekvédelmi tűntetéssel kapcsolatban láthattuk, hogy még a rendszerkritikus szereplőknek is komoly fenntartásaik vannak a legtöbb jelenlegi ellenzéki párttal).

Februárban még maga sem gondolta volna, de március 15-én Magyar Péter már azt jelentette be, hogy pártot alapít. Sokan kissé viccesen rá is aggatták az épp most a  mozikban vetített, Dűnéből ismerős Lian Al-Gaib nevet, ami messiást jelent (a megnevezés egyszerre lehet gúnyos és lelkesítő is - attól függően, hogy a politikai játszótér melyik feléhez húzunk jobban).

Ezen a ponton pedig elindult a bulvárlavina, egymás után tudunk meg egyre többet Magyar Péter és Varga Judit egykori házasságáról, a felek sokszor a médiában üzengetnek egymásnak.

Talán ennek a betetőzésének tekinthetjük, hogy a volt igazságügyi miniszter (aki korábban a közélettől való távolmaradását ígérte), tegnap bement a Hajdú Péterhez a Frizbibe, aminél bulvárosabb hangvételű műsort aligha ismer a magyar televíziózás (igaz hogy ez egy Youtube csatorna, de a lényegét tekintve nincs sok különbség).

Az interjú egyik előzménye, hogy Magyar Péter kedden nyilvánosságra hozta a feleségével folytatott beszélgetés hangfelvételét, amely szerinte komoly terhelő bizonyítékot jelenthet a kormány ellen - itt válik igazán nehezen elválaszthatóvá a közélet és a magánélet, a bulvár és a politika közötti sáv.

Magyar ezután este tüntetésre hívta az embereket Budapest belvárosába, amiről a HírTV tudósítója Futó Boglárka próbált beszámolni, de néhány dühösebb tűntető félbeszakította a kormánypárti sajtóorgánum tudósítását, és közbekiáltásokka és skandálásokkal szakították meg azt.

Ekkor érkezett meg Magyar Péter, aki személyesen is közbelépett, kérve a tömeget, hogy hagyják dolgozni a riportert és a stábot.

Ezt légyszíves ne!

Ha nagyon bulváros irányból akarjuk megfogni ezt a jelenetet, akkor Magyar Péter bizony rászolgált a messiás névre, hiszen egészen hősies, ahogy ahogy az kormánypárti televíziós segítségére sietett, ha pedig még tovább szeretnénk habosítani, akkor a cikkünknek adunk egy olyan címet, mint most én a sajátomnak.

Magyar végül interjút adott a csinos riporternőnek, ahol elmondta, hogy több mint 10 ezer ember gyűlt össze a tüntetésen. A HírTV-s stábot végül rendőri kísérettel kellett elvezetni a helyszínről, miközben a tömeg "Hírhamisítók!" és "Hazaárulók!" kiabálásokkal támadta őket - olvasható a media1.hu-n.

A teljes eseményről készült videófelvételt fentebb tudjátok megtekinteni, itt pedig a végül adásba került részeket a HírTV stúdiójából, ahol a Velkovics Vilmos épp Békés Mártonnal (a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, a Kommentár folyóirat főszerkesztője) igyekezett elemezni a helyzetet, miközben Futó Boglárka próbált bejelentkezni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás