promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szombaton sem ússzuk meg eső nélkül, ebben a vármegyében még riasztást is kiadtak a zivatarok miatt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zivatarok miatt adtak ki riasztást ebben az egy vármegyében.

Végre minden visszaáll az ilyenkor normális kerékvágásba, a jövő hét közepéig biztosan száraz, napos időjárás várható. A dél felől érkező léghullámokkal folytatódik az enyhe légtömeg érkezése. Emiatt erősödik a nappali felmelegedés, és szűnik az éjszakai fagyveszély is.

A meteorológusok szombatra is kiadtak egy riasztást, de csak egyetlen egy vármegyére: bár kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség előfordulásának alacsony a valószínűsége, azonban szombat napközben északkeleten, keleten egy-egy zivatar nem kizárt.

(Fotó: OMSZ)

Ami a többi országrészt illeti, délnyugatról északkeletre vastag, kiterjedt felhőtömb halad, amiből helyenként kisebb eső, zápor is előfordul a középső és keleti országrészben. Reggeltől egyre jobban szakadozik, napközben pedig a gomolyosodó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Akkor is csak kevés helyen alakulhat ki zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar.

Az ország nyugati felén megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik a déli szél. A hőmérséklet délután 19 és 23, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás