promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agyberobbantóan nehéz kvíz: 3 jó válasszal már dicsekedhetsz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 bitang nehéz kérdés, te mennyire tudod a választ?

Összeírtunk 10 nehéz kérdést, pontosabban állítást, amiről el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis. Ezek nagyon vegyesek, tehát mindenből lesz majd egy kicsi, és biztos lesz majd köztük olyan, ami újdonságként fog szolgálni, mert még sosem hallottatok róla.

Igyekeztünk ezt a kvízt olyanra megcsinálni, hogy tényleg sokat tudjon belőle tanulni az ember; még ha egy meséről is van szó. Ugyanis a Hamupipőke is belekerült a kvízünkbe, mégpedig amiatt, hogy egyáltalán miért visel üvegcipőt Hamupipőke. Ezt azért elmeséljük, mert nagyon érdekes:

ugyanis az történt, hogy már eleve rosszul fordították le az eredeti mesét. Egy francia meséről van szó egyébként, amiben az áll, hogy Hamupipőke egy úgynevezett 'vair' cipőt visel, és ezt összekeverték a franciák a 'verre' kifejezéssel, ami az üveget jelenti; míg a 'vair' mókusprémet. Tehát Hamupipőke eredetileg egy mókusbőrcipőben ment a bálba, nem pedig üvegcipőben.

De lesz kérdés József Attila kapcsán is, ez bizonyára egyszerűbb lesz, mint a hamupipőke, de azért az is tud becsapós lenni.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás