promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL tényleg manipulálta az Árulók döntőjét? Muri Enikőt ízekre szedték a dühös nézők

Az RTL tényleg manipulálta az Árulók döntőjét? Muri Enikőt ízekre szedték a dühös nézők

Borítókép:  rtl.hu
TV műsorok
Kategória fejléc

Az Árulók fináléja óriási felháborodást okozott, a nézők rögtön nekiestek az RTL-nek és Muri Enikőnek.

Csütörtök este véget ért Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban második évada, azonban hatalmas felháborodást okozott az utolsó adás a nézők között, akik azzal vádolták meg az RTL-t, hogy manipulálták a játék végét. Emellett Muri Enikőt is ízekre szedték a közösségi oldalán: sokak véleménye szerint az énekes-színésznő most megmutatta, milyen ember is valójában.

A csatorna tényleg manipulálta a játékot?

Az Árulók utolsóelőtti adásában Árpa Attila bejelentette, hogy Muri Enikő egy különleges ajándékot kap a pokoli borkóstoló nevű játék megnyerése után. Meghívhatta valamelyik, még játékban lévő társát egy vacsorára a kastély kertjében, amely során feltehette neki azt a kérdést, hogy az illető ártatlan-e vagy áruló, és őszinte választ kellett adnia. Muri Enikő azonnal tudta, hogy Hevér Gábort fogja kihívni, mivel Bea mellett az ő neve merült fel legtöbbször a kastélyban.

Hevér Gábor lefagyott, amikor megtudta, hogy fel kell fednie az igazságot, egyáltalán nem örült neki, hogy egy ilyen helyzetbe sodorták. Muri Enikő viszont megígérte neki, hogy nem fogja senkinek sem elárulni a titkát. Ehhez képest az énekesnő másnap reggel azzal indította a napot, hogy Izának és Krisztának is elmondta, amit megtudott - ezzel pedig végleg eldőlt Gábor sorsa; esélye sem volt arra, hogy az utolsó kerekasztal-beszélgetésen bevédje magát; ki is szavazták a döntő előtt.


A nézők teljesen kiakadtak emiatt, mert szerintük az utolsó játékosok közül egyedül Gábor érdemelte volna meg a győzelmet, hiszen az elejétől fogva nagyszerűen vitte végig a játékot árulóként. Az emberek szerint az RTL szándékosan manipulálta ezzel a húzással a játék végkimenetelét, hogy véletlenül se legyen áruló a győztesek között.

Az egyik Facebook-csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, és az egyik néző összefoglalta, hogy a műsor szerkesztői miként manipulálták a döntőt:

„Látom egyeznek a vélemények.. egyszerűen unfair volt a szerkesztők részéről, így belenyúlni a játék vége előtt!

Az első irányított húzásuk az volt, amikor 2-4-es felállásnál (árulók: Bea, Gábor, ártatlanok: Pista, Iza, Enikő, Kriszta) Enikő eldönthette, hogy VAGY kerekasztal, VAGY esti gyilkosság történjen! Tehát már itt plusz 1 kiesőt megmentettek a szerkesztők! Ergo, ha ez a bekavarás akkor nincs, az eddigiek mentén - ahogy történt is - kerekasztalon kiszavazták a Pistát. Maradt ugye a 2 áruló, 3 ártatlan és este megöltek volna 1 ártatlant! Maradt volna 2 áruló 2 ártatlanra! Onnantól pedig nyilván mindenki tudta volna a játék "végét", hogy az árulók nyernek...

Fogalmam nincs, hogy egyszerűen nézettségi okokból (akkor már nem nézte volna ennyi ember az utolsó részeket?), vagy mi miatt, de az RTL teljesen tudatosan, inkorrekt módon az ártatlanokat nagyon nagyban segítve irányította a játék végkimenetelét...Plusz, ezt megfejelték még ezzel a vacsorás őszinteségi játékkal is, ami hab volt a tortán....

Egy csöppet is gondolkodó nézőben nagy a csalódottság, mert ez a műsor nagyon átlátszóan manipulálva ért véget.”

Muri Enikő is megkapta a magáét

Muri Enikő nagyon kihúzta a gyufát az embereknél azzal, ahogy az utolsó napokban játszotta Az Árulók-at. Az énekesnő közösségi oldalát elözönlötték a dühös kommentek - ezekből mutatunk néhányat:

„Ez nem volt tisztességes győzelem, én nem lennék rá büszke! Csalással nyerni nem nagy dicsőség! Ártatlanként te lettél a legaljasabb áruló!”

„Te lettél a legnagyobb áruló... Végig alibizted az egész játékot, sírtál már akkor is ha megfújt a szél. Ésszel nem tudtál volna nyerni, így maradt a gerinctelen megoldás, gratulálok a műsor készítőinek, hogy megnyerették a 3 legjelentéktelenebb emberrel”

„Bea jól mondta, embernek kell maradni a játék során. Ez neked nem sikerült. Sajnálom, hogy olyanok nyerték meg, akik nem érdemelték meg. Gerinctelen vagy, Gábornak azt mondtad nem mondod el, és Izának már reggel elmondtad a titkot. Hadas is egy hatalmas csalódás. A pénz remélem jótékony célra megy”

„»Én soha nem hazudtam!« Hát, ez mennyire nem igaz! A borospincében mi történt? A legjobb barátnődnek a szemébe hazudtál, mindezt úgy, hogy egy arcizmod sem rezdült, ugyanolyan világfájdalma ábrázattal, amitől az embert a rideg rázta! Csodálom, hogy egy olyan okos és intelligens nő, mint a Bea, hogy tud a barátnőjének tartani!”

Mi lesz a pénzzel?

A nézők egy része nagyon kíváncsi arra, hogy a győztesek mit kezdenek a fejenként 5 millió forintos nyereményükkel. A három hölgy közül eddig csak Hadas Kriszta mondta el a közösségi oldalán, hogy nem tartja meg a pénzt, hanem felajánlja.

„Nyereményemmel a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek oktatását segítő Van Helyed Alapítványt támogatom”

- írta a szerkesztő-riporter.