
Megmutatták mit rejt az új orosz szupermarket hűtője, páratlan termék érkezett, egyre nagyobb a tömeg
Olvass tovább...


Listába szedték, ezek a legfurcsább magyar ételek.
A magyar konyhát szeretjük büszkén emlegetni. Sűrű, fűszeres, kiadós, nem éppen kímélő, de pont ettől szerethető - a hozzánk érkező külföldiek többsége gyorsan megkedveli a gulyást, a lángost vagy a túrós csuszát.
Ugyanakkor lássuk be, hogy minden nemzet konyhájában vannak olyan fogások, amelyek kívülről nézve kicsit ijesztőek. Nálunk is akad pár étel, amelyet a neten keringő videók alapján a turisták vagy meg sem mernek kóstolni, vagy inkább csak óvatosan piszkálják a villával.

Olvass tovább...
A pacalpörkölt például sok külföldinél már első ránézésre kiesik a "námszívesen megkóstolom" kategóriából - a tudat, hogy a gyomor a fő alapanyag, nem sokat segít.
Persze itthon is azok szeretik igazán, akik gyerekkoruk óta ezt ették. Hasonlóan megosztó a szalontüdő is. A szürkés szín, a mártás állaga és az íz, amit nehéz röviden leírni, könnyen elbizonytalanítja azokat, akik most találkoznak vele először.
A hagymás vér pedig tipikusan olyan étel, amelyről sokan azt hiszik, valami brutális dolog, pedig inkább a májra emlékeztet, még ha a neve nem is épp bizalomgerjesztő.

Olvass tovább...
Érdekes, de a magyar édes tészták is legalább annyira megakasztják a külföldieket, mint a hagymás vér - elmagyarázni egy olasznak, hogy a tésztára cukrot és lekvárt szórunk, nem egyszerű feladat.
A furcsa magyar ételek dobogóján viszont nem ez foglalja el az első helyet: a legtöbb látogató számára a kocsonya viszi a prímet. A remegő állag, a lében úszó köröm és porc, a falatok között felbukkanó bőrdarabok olyan látványt adnak, amitől sokan hátrébb lépnek.
Bár több országban is létezik aszpik, a magyar kocsonya mégis külön kategória: egyszerre hagyomány, téli klasszikus és a külföldiek szemében a legdurvább magyar étel.
Így készül egy igazi kocsonya:
forrás: noizz.hu