promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különleges rendezvényt, Csillagfutást rendeznek Nyíregyházán
Borítókép:  nyiregyhaza.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Különleges sportrendezvényt, Csillagfutást tartanak szeptember 7-én Nyíregyházán. Az esemény első alkalommal rendezik meg.

Az elmúlt években rengeteget fejlődött Nyíregyháza, számos infrastrukturális fejlesztés történt. Egyebek között megújult a Bujtosi Városliget. A futókör rekortán borítást kapott, s, ha már megszépült a liget, akkor jött az ötlet, hogy tartasanak egy rendezvény. Ráadásul egy különleges rendezvényt. Így rendezik meg első alkalommal a Csillagfutást Nyíregyházán, amelynek keretében szeptember 7-én, a Bujtosi Városligetben este kivilágított pályán lehet majd futni – számol be az eseményről a nyiregyhaza.hu.

[[c]]

Az EMMI mellett a város is támogatja a rendezvényt, és a felújított Bujtosi Városliget lehetőséget ad arra, hogy ilyen eseményeket lehessen ott tartani. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a nyíregyháziak szeretik az ilyen programokat, és bízom abban, hogy most is sokan lesznek – fogalmazott Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. 

Szeptember 7-én 16 órától már számos kiegészítő program lesz a Bujtosi Városligetben. Három táv vár a futókra, de nem versenyről van szó, így minden célba érkező érmet kap. 1,5, 4,5 és 9 km a versenytáv. Nevezni online formában még lehet, és a helyszínen is lehet jelentkezni. 

Szeptember 5-én éjfélig lehet online nevezni, de a helyszínen is lehet jelentkezni. Olyan távokat választottunk, mely teljesíthető, a legrövidebben a gyerekek, családok kocoghatnak, van egy 4,5 km-es hossz, és egy 9 kilométeres. Utóbbi a rendszeresen futóknak ajánlott – mondta Pokrovenszki Gergely szervező.

A Csillagfutás első futama 18.30-kor startol, az utolsó pedig 20 órakor.  A nevezési díj előnevezés esetén 2000 Ft, és a teljes bevételt a Jósa András Oktatókórház Onkológiai részlege kapja. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás